Turistii maghiari cumpara casute de vacanta la Padis, una dintre cele mai frumoase zone din tara

29-07-2013 09:31


 Tot mai multi unguri aleg sa-si petreaca, vacantele in Romania. Trec granita pana in judetul Bihor pentru a profita de racoarea padurii in zona Platoului Padis, unde frumusetea muntilor si pesterile iti taie respiratia.

 Multi dintre turistii maghiari vin aici an de an, isi aduc cu ei prietenii si chiar isi cumpara casute de vacanta pe vaile din apropiere.

Platoul Padis aflat in partea de Sud-Est a Bihorului este una dintre cele mai frumoase zone din tara, dar si cea mai apropiata zona muntoasa de maghiarii care locuiesc in Estul Ungariei. Multi dintre ei au fost cuceriti de peisajele de basm.

"Peisajul, imprejurimile sunt nemaipomenite, sunt unii care vin doar pentru aceste locuri minunate. Si mai vin turisti care sunt interesati de orase si de istoria lor", a spus Laszlo Gergely, conducatorul grupului de turisti.

Cei care au intuit potentialul turistic al zonei si-au construit pensiuni, iar pe Valea Boga a "rasarit" chiar un mini-sat de vacanta. Multi dintre proprietari sunt cetateni maghiari, iar turistii care ii viziteaza sunt , in proportie de 70-80 la suta, tot din Ungaria.

"Sunt clienti care de-a lungul timpului s-au fidelizat, pot sa spun, adica in fiecare an vin. Vin grupuri si aduc si pe altii. Multi dintre ei, care au fost aici si le-au placut zona, au ramas, in sensul ca si-au cumparat terenuri, au inceput sa-si construiasca casute, pensiuni”, a spus Dorina Buz, proprietara unei pensiuni

Muntii Bihorului au inceput sa fie o atractie si pentru polonezi, cehi si slovaci. Cele mai vizitate locuri sunt Pestera Ursilor, Ghetarul de la Scarisoara si Cetatile Ponorului.

VIDEO PROTVPLUS.RO