Situatie tensionata intr-un bloc din Oradea. Locatarii nu mai au liniste: "Noaptea tremura peretii"

22-10-2013 10:42


 Situatie tensionata intr-un imobil din Oradea. Cincisprezece familii care locuiesc in cladirea respectiva se plang ca, de ani buni, nu mai au liniste, din pricina zgomotului ce rasuna din clubul situat la subsol.

 Avocatii care ii reprezinta pe proprietarii localului spun insa ca legea nu a fost incalcata. Asa ca au contestat in instanta o decizie a Primariei care ii obliga sa isi suspende temporar activitatea. Si au obtinut deocamdata castig de cauza.

Oamenii care locuiesc in cladirea de pe strada Vasile Alecsandri din Oradea spun ca au ajuns la capatul puterilor. In speranta ca problema se va rezolva, locatarii au facut zeci de reclamatii la politia locala.

"Noi nu putem dormi de ani de zile, nu de luni de zile, de ani de zile din cauza muzicii. Noaptea tremura peretii, tremura sub tine patul”, a spus o locatara.

"Am mers si am aranjat in pivnita un loc de culcus si acolo am dormit luni de zile. In casa, pe sfarsitul saptamanii, nu se poate dormi”, a spus un locatar.

In urma reclamatiilor, au fost luate si primele masuri.

Anca Sas, purtator de cuvant Primaria Oradea: "S-a constatat ca nivelul de zgomot a fost depasit, de aceea s-a emis o dispozitie a primarului privind suspendarea activitatii clubului pentru 30 de zile”.

Decizia primariei a fost contestata in instanta de reprezentantii clubului, la fel cum s-a intamplat si in cazul altor sanctiuni pe care le-au primit. Tribunalul Bihor a suspendat astfel hotararea autoritatilor. Conducerea firmei care administreaza clubul a transmis, prin avocatii sai, ca societatea respecta legea in ceea ce priveste volumul muzicii.

Pentru a evalua cat mai bine situatia, si judecatoarea care se ocupa de caz a mers la fata locului.

Pana cand va fi luata o decizie definitiva in acest caz, clubul si-a redeschis portile.

VIDEO PROTVPLUS.RO