Festivitate impresionanta la Oradea. Ce rasplata au primit pompierii care au sapat cu mainile goale

Ultima actualizare: 18-10-2013 06:47

Festivitate impresionanta la Oradea, unde 41 de pompieri militari, inclusiv membri SMURD, au fost citati pe ordinul de zi, iar patru subofiteri au fost inaintati in grad, in mod exceptional.

Este rasplata pentru modul eroic in care au actionat saptamana trecuta, pentru salvarea unor muncitori peste care se prabusise un mal de pamant. Din pacate, pentru doi dintre ei, nu s-a putut face nimic, dar un al treilea le datoreaza viata acestor salvatori!

Citarea pe ordinul de zi a pompierilor salvatori s-a facut la propunerea comandantului ISU Crisana, care a si coordonat actiunea de martea trecuta. Atunci pompierii au actionat contra cronometru pentru a-i salva pe cei trei muncitori. Singurul care a supravietuit era ingropat pina la gat in pamant, dupa ce malurile s-au prabusit peste el si peste alti doi colegi. Cei trei sapau un sant, pentru modernizarea unei statii de epurare.

EMIL COSTEA, plutonier major "A fost o interventie foarte grea din cauza spatiului foarte ingust, am lucrat cu mainile goale si mistriile, cu lopata nu se putea munci".

Operatiune de salvare a supravietuitorului a durat peste 2 ore, iar alte 8 ore au fost necesare pentru recuperarea trupurilor neinsufletite ale celorlalti doi muncitori.

Din echipa care a trudit atunci, 41 au fost citati pe ordinul de zi, dar cei care au fost inaintati in grad au fost singurii care, atunci cind s-a schimbat tura in mijlocul actiunii respective, au preferat sa ramana la datorie, spunand ca stiu exact ce au de facut, si nu vor sa renunte.

Pe de alta parte, ancheta inspectorilor ITM a aflat ca accidentul s-a produs din cauza ca malurile de pamant nu erau bine asigurate. Si chiar daca muncitorii aveau echipament de protectie, nu le-a fost de niciun folos.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO