Pompierii, cei care intalnesc oameni in situatii limita, au donat sange pentru a salva vieti

Ultima actualizare: 17-08-2013 07:02
donare sange

 50 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bihor au mers astazi la Centrul de Transfuzii Sanguin din Oradea pentru a dona sange.

 Centrul de Transfuzii Sanguin din Oradea se afla intr-o criza de rezerve, astfel ca, pompierii au hotarat din proprie initiativa sa doneze din sangele lor pentru cei aflati in situatii critice. Ei spun ca de nenumarate ori sunt primii care vad cum oamenii ajung in situatii extreme si pentru a se salva au nevoie de sange.

Medicii de la Centrul de Transfuzii spun ca aceasta initiativa a pompierilor este binevenita, intrucat in tot judetul exista un deficit al grupelor de sange, dar cea mai mare lipsa o reprezinta cea a sangelui din grupele cu RH negativ.

De asemenea si numarul donatorilor a scazut in ultima perioada, in timp ce numarul cererilor care vin din partea spitalelor este foarte mare.

In afara de faptul ca sangele lor poate salva o viata, persoanele care doneaza sange in mod regulat au numeroase avantaje. Donatorii de sange ce doneaza periodic au dreptul sa efectueze un examen radiologic si unul biologic gratuit, in fiecare an. Acestia au dreptul sa primeasca, la cerere, pentru fiecare donare, tichete de masa, o zi libera de la locul de munca precum si reducere de 50% la abonamentul pentru transportul in comun.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO