O noua victima a virusului AH1N1. Gripa porcina a ucis o femeie din judetul Bihor

Ultima actualizare: 22-02-2014 07:00
gripa porcina

 O femeie din judetul Bihor a murit in noaptea de marti spre miercuri, dupa ce a fost diagnosticata cu gripa porcina.

 Femeia avea 57 de ani si, saptamana trecuta fusese internata la Sectia de Boli Infectioase din cadrul Spitalului din Oradea. Pacienta avea febra, dureri mari la cap si articulatii, dar si dureri musculare.

Medicii i-au recoltat probe de sange pe care le-au trimis apoi la Institutul Cantacuzino din Bucuresti. Imediat dupa ce specialistii de acolo au confirmat faptul ca este vorba despre gripa porcina, cauzata de virusul AH1N1, pacienta a fost izolata complet, potrivit protocolului medical desfasurat in astfel de situatii.

In ultimele zile starea femeii s-a agravat, iar noaptea trecuta, aceasta a murit la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Municipal Oradea.

Potrivit conducerii spitalului si a reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Bihor, detalii despre acest caz urmeaza sa apara pe site-ul oficial al Ministerului Sanatatii.

Acesta este primul caz din judetul Bihor, in care o persoana moare din cauza gripei AH1N1. Simptomele gripei umane de origine porcina sunt similare cu simptomele gripei sezoniere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO