Cum s-au prezentat absolventii de liceu in ultima zi de BAC: "A fost OK...1,20 tot iau"
Pusi pe distractie si la fel de nepregatiti. Asa s-au prezentat la proba la alegere absolventii de liceu care n-au reusit sa ia bacalaureatul in vara.
Nici acum nu sunt constienti de importanta acestui examen din viata lor, devreme ce erau mult mai preocupati sa-si etaleze masinile si accesoriile din colectia de toamna. Multi dintre cei care vor pica din nou isi vor depune probabil dosarul la somaj.
Cu freza aranjata si cu haine de fite, unii absolventi s-au prezentat la ultima proba de bacalaureat, cea la alegere, in functie de specializare. Daca unii au facut un efort sa nu dea foaia goala: "A fost ok... 1,20 tot iau", altii au considerat ca nu are rost sa-si bata capul ca sa lege hidrogenul de carbon ori sa combine cromozomii.
"Examenul a fost foarte usor, dar competentele noastre au fost prea putine. Inteligenta noastra a fost extrem de dezvoltata."
Inteligenta, spun ei, va trebui sa-i ajute sa supravietuiasca in continuare pe banii parintilor.
"Loc de munca ai?
Deocamdata nu. Ma tine mama, tata, imi gasesc de munca ca gunoier"
Din pacate, nu e loc de gluma pentru cei care n-au invatat. Daca nu vor lua bacalaureatul, aproape 100.000 de tineri ar putea ingrosa randurile somerilor. Mai ales ca se pot angaja doar ca muncitori necalificati, pe salariul minim, iar locurile de munca disponibile sunt putine.
Cei care nu reusesc sa-si gaseasca o slujba vor putea cere ajutorul de somaj in 60 de zile de la absolvire. Si vor primi 250 de lei pe luna. Rezultatele finale ale acestei sesiuni de bacalaureat vor fi afisate pe 5 septembrie, dupa rezolvarea contestatiilor.