Bacalaureat 2019. Absolvenții de liceu vor susține marți proba scrisă la limba maternă

bacalaureat
Agerpres

Bacalaureat 2019. Absolvenții de clasa a XII-a susțin, marți, proba scrisă la Limba și Literatura maternă.

Bacalaureat 2019. Marți, 2 iulie, va avea loc proba la Limba și Literatura Maternă, elevii susținând examenul în limbile maghiară, germane, sârbă, slovacă, turcă, italiană, croată și ucraineană. 

Luni, absolvenții de liceu au susținut proba la limba română. Subiectele si Baremul la limba română, din cadrul examenului de Bacalaureat 2019, a fost publicat de EDU.ro. Vedeți AICI cum se rezolvau subiectele.

Miercuri, 3 iulie, se va desfășura a doua probă a examenului de BAC 2019, proba obligatorie a profilului, iar joi, pe 4 iulie, se va susține proba scrisă, la alegere, a profilului şi specializării.

Pe 8 iulie se vor afișa rezultatele și se vor depune contestațiile, iar notele finale se vor afla abia pe 13 iulie 2019.

Citește și
incident trafic
Fiica bărbatului ucis în Pitești a dat luni BAC-ul. I s-a ascuns că tatăl ei a murit

Bacalaureat 2019. Câți elevi s-au înscris, în 2019, la Bac 

 

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru susţinerea probelor scrise la Bacalaureat 2019 s-au înscris 136.087 de candidaţi din toate promoţiile, 116.316 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.771 de candidaţi din promoţiile anterioare.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul orar 7,30 - 8,30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

"Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen", precizează MEN.

Bacalaureat 2019. Ce le este interzis elevilor în sala de examen

 

Bacalaureat 2019. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

"În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului", informează MEN, potrivit Agerpres.

MEN pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 1 - 4 iulie, între orele 8,00 şi 16,00.

MEN reaminteşte că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citește și...
Subiecte Limba Română BAC 2019. Ce au avut de rezolvat elevii la real și uman
Subiecte Limba Română BAC 2019. Ce au avut de rezolvat elevii la real și uman

Subiecte si Barem Română BAC 2019. Subiectele si Baremul la limba română, din cadrul examenului de Bacalaureat 2019, a fost publicat de EDU.ro. Vedeți mai jos cum se rezolvau subiectele.

Fiica bărbatului ucis în Pitești a dat luni BAC-ul. I s-a ascuns că tatăl ei a murit
Fiica bărbatului ucis în Pitești a dat luni BAC-ul. I s-a ascuns că tatăl ei a murit

Omul de afaceri din Piteşti ucis când a vrut să aplaneze un conflict în trafic îşi creştea singur fiica, iar aceasta a susţinut luni prima probă a Bacalaureatului. 

Reacțiile elevilor privind subiectele la BAC la Română: „Am scris la Bacovia că era dramaturg”
Reacțiile elevilor privind subiectele la BAC la Română: „Am scris la Bacovia că era dramaturg”

Arghezi, Blaga, Bacovia şi Barbu au oferit subiectele cele mai ample de literatură, la examenul de Bacalaureat din acest an. Peste 136.000 de absolvenţi de liceu s-au prezentat la prima probă scrisă.

Recomandări
Comandant NATO: „Alianța este pregătită pentru o confruntare directă cu Rusia”
Comandant NATO: „Alianța este pregătită pentru o confruntare directă cu Rusia”

Amiralul Rob Hauer, președintele Comitetului militar al NATO, a transmis că Alianța este pregătită de o luptă directă cu Rusia.

Haos pe șoselele România, din cauza vremii. Trei drumuri naţionale sunt în continuare închise
Haos pe șoselele România, din cauza vremii. Trei drumuri naţionale sunt în continuare închise

Centrul Infotrafic anunţă că, duminică, trei dumuri naţionale sunt în continuare închise din cauza vremii şi sunt impuse restricţii de tonaj pe câteva sectoare de drum.

Novak Djokovic a câștigat Australian Open pentru a zecea oară. Sârbul revine pe primul loc în clasamentul ATP | VIDEO
Novak Djokovic a câștigat Australian Open pentru a zecea oară. Sârbul revine pe primul loc în clasamentul ATP | VIDEO

Novak Djokovic a câștigat duminică al zecelea său Australian Open, după ce l-a învins în minim de seturi pe Stefanos Tsitsipas și va reveni pe prima poziție a clasamentului ATP, începând de luni, 30 ianuarie, scrie Sport.ro.