BAC 2020, sesiunea toamnă. Subiectele la Limba şi literatura maternă, publicate de ministerul Educației

Ultima actualizare: 27-08-2020 07:35
Elevii cu perlele, profesorii cu gafele: a anulat lucrarea unui alt candidat, la Bacalaureat
Inquam/ Octav Ganea

BAC 2020, sesiunea toamnă. Candidaţii aparţinând minorităţilor naţionale susțin joi proba scrisă la Limba şi literatura maternă - proba E.b).

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie.

În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/ recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil, potrivit metodologiei specifice.

BAC 2020, sesiunea toamnă. Subiectele la Limba şi literatura maternă

 

Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.

Subiectele pentru proba la alegere la profilul UMAN, sesiunea toamnă 2020, sunt disponibile AICI.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor).

Subiectele pentru proba la alegere la profilul REAL, sesiunea toamnă 2020, sunt disponibile AICI.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/ reprezentanţii legali ai acestora.

BAC 2020, sesiunea toamnă. Rezultatele finale

 

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 5 septembrie.

Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a examenului.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6 (şase).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO