Dacia Renault, cea mai importanta prezenta la Targul de masini din Casablanca. "Este o afectiune intre brand si marocani"

18-05-2016 08:15

Marocul este, zilele acestea, locul unde pot fi vazute cele mai noi modele de autoturisme. Printre cele mai cautate si apreciate se afla Dacia, insa si autoturismele produse de Mercedez Benz au mii de adepti in Casablanca.

Japonezii sunt prezenti de asemenea si lupta sa intre pe o piata destul de saraca din acest punct de vedere.

Peste 30 de producatori auto au expus la targul de masini din Casablanca aproximativ 300 de autoturisme. De departe insa, cea mai importanta prezenta este Dacia Renault. Asta pentru ca, spun specialistii, este o masina de familie, spatioasa si ieftina. Producatorul francez are doua fabrici in Maroc, iar suportul din partea statului si costul redus de productie a ajutat brandul sa creasca pe piata locala.

Pierre Truss, director de marketing Renault: "In ultimii ani, aproape 1 din 3 masini este o Dacie. Exista o afectiune intre brand si cetatenii Marocului, in primul rand pentru ca fabricam autoturismele aici, dar si pentru ca fabricam masinile pe care oamenii si le doresc."

Nu se lasa mai prejos nici brandul german Mercedez-Benz, care domina in acest an piata autoturismelor de lux din Maroc. Taxiurile folosesc aceasta marca si asta pentru ca soferii au primit de la guvern stimulente financiare pentru a cumpara autoturisme de acest tip. In plus, compania, in parteneriat cu Renault, a creat un autoturism cu 7 locuri pe platforma Kangoo, cu sigla companiei germane.

Achraf Hajjaji, director comercial Mercedez Benz: "Cand conduci un Mercedez este parte a unei familii, inseamna ca esti diferit si ca esti in clasa de top a societatii."

La targul din Maroc isi incearca norocul si producatorul japonez Toyota cu autoturismele electrice. Pana acum, doar 3-400 au fost vandute catre Maroc. Producatorii mizeaza si pe faptul ca tara va gazdui anul acesta conferinta pe tema incalzirii globale.

Tags: maroc, dacia, masini,


VIDEO PROTVPLUS.RO