Autoturismele electrice şi autonome, prezentate ca mașini ale viitorului la Salonul de la Geneva


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 08 Martie 2018 08:36
Categorie: Stiri Auto

Maşinile viitorului vor fi electrice şi autonome. Aceasta pare să fie opinia generală printre constructorii prezenţi la Salonul Auto de la Geneva.

Şi nimeni nu vrea să fie nepregătit pentru ceea ce urmează, aşa că mai toate companiile mari prezintă concepte care întrunesc aceste criterii. Totuşi, există sceptici care spun că vor mai trece decenii până să vedem asemenea autoturisme pe străzi.

EZ-GO este soluţia oferită de Renault pentru car-sharing în oraşele viitorului - tot mai aglomerate. Conceptul este dotat cu un acoperiş futurist care se deschide şi o rampă de facilitare a accesului pasagerilor. Cu ecrane digitale în faţă şi în spate, vehiculul poate transporta şase persoane pe banchetele dispuse longitudinal.

Laurens van den Acker, director de design Renault: "EZ-GO e o maşină electrică, integral conectată, complet autonomă. Este una dintre posibilele soluţii pe care vrem să le oferim pentru mobilitate în zonele urbane."

Designerii italieni de la Icona au mers atât de departe cu imaginaţia încât conceptul prezentat de ei nici nu mai arată ca o maşină, ci mai degrabă ca o capsulă. Numită Nucleus, are un interior care poate fi personalizat.

Samuel Chuffart, director de design Icona: "Suntem mai aproape de consumator azi decât oricând şi asta face această maşină. Din exterior, are linii simple şi elegante, arată ca o sculptură frumoasă, un monolit, cu o abordare arhitecturală. Înăuntrul casei, păstrând abordarea arhitecturală, vedem mult mai mult gusturile persoanei care locuieşte acolo."

Constructorul croat Râmac a vrut să arate că şi bolizii pot fi electrici. Şi a adus la Geneva un "monstru" cu două mii de cai-putere - complet electric. Concept Two se laudă cu o viteză maximă de 415 kilometri pe oră. În plus, poate ajunge la o sută de kilometri pe oră în doar 1,85 de secunde. Pe de altă parte, cu o baterie pe litiu de 120 de kilowaţi-oră, promite o autonomie de 650 de kilometri.

Mate Râmac, preşedintele Râmac: "Maşinile electrice nu sunt doar prietenoase cu mediul şi eficiente, ci împing şi limitele performanţei. Pot fi mai bune şi mai puternice decât orice maşină pe benzină, în orice privinţă. Aşa că viitorul nu e banal şi plictisitor, ci interesant şi incitant."

Şi Porsche a făcut saltul către maşina complet electrică. Conceptul său E Cross Turismo are două motoare electrice care pot dezvolta 600 de cai-putere şi o viteză maximă de 200 de kilometri pe oră.

Sibylla, un concept dezvoltat de designerii italieni de la GFG Style şi compania energetică Envision, este un vehicul inteligent care poate deveni sursa de energie a unei case. Bateria să de 75 de kilowaţi-oră poate depozita energia necesară unei locuinţe pentru o săptămână.

Mașini în ediție limitată, de 2 milioane de euro, la Salonul Auto de la Geneva
Mașini în ediție limitată, de 2 milioane de euro, la Salonul Auto de la Geneva
VIDEO PROTVPLUS.RO
Salonul auto de la Frankfurt
Salonul auto de la Frankfurt 2019. Cum arată mașina al cărui motor funcționează cu hidrogen
Salonul de la Frankfurt. Cum arată și cât costă cea mai rapidă mașină Lamborghini
Moment șocant la o cursă de Formula 3. O mașină, „catapultată” la câțiva metri în aer. VIDEO
Tot mai multe camere video pe maşini. Cum pot fi folosite imaginile la proces sau CASCO
Test îngrijorător privind automobilele de lux şi SUV-urile electrice
Cum arată bijuteria pe 4 roți în valoare de 2 mil.$. Sunt doar 130 de exemplare
Termenul de utilizare a eco-voucherelor, prelungit
Termenul de utilizare a eco-voucherelor, prelungit cu două luni
Programul Rabla 2019 continuă. 20.000 de noi vouchere, disponibile de luni
Cea mai scumpă mașină din istorie. Noul model Bugatti, cumpărat cu 16.800.000 €. FOTO
Noi sancțiuni pentru șoferi. Persoanele care fac LIVE la volan rămân fără permis
Cum a fost "sărbătorit" ultimul Volkswagen Beetle produs la o fabrică din Mexic
Cum arată și cât costă Ford Puma, noul SUV fabricat la Craiova. VIDEO