Autoturismele electrice şi autonome, prezentate ca mașini ale viitorului la Salonul de la Geneva

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 08 Martie 2018 08:36
Categorie: Auto

Maşinile viitorului vor fi electrice şi autonome. Aceasta pare să fie opinia generală printre constructorii prezenţi la Salonul Auto de la Geneva.

Şi nimeni nu vrea să fie nepregătit pentru ceea ce urmează, aşa că mai toate companiile mari prezintă concepte care întrunesc aceste criterii. Totuşi, există sceptici care spun că vor mai trece decenii până să vedem asemenea autoturisme pe străzi.

EZ-GO este soluţia oferită de Renault pentru car-sharing în oraşele viitorului - tot mai aglomerate. Conceptul este dotat cu un acoperiş futurist care se deschide şi o rampă de facilitare a accesului pasagerilor. Cu ecrane digitale în faţă şi în spate, vehiculul poate transporta şase persoane pe banchetele dispuse longitudinal.

Laurens van den Acker, director de design Renault: "EZ-GO e o maşină electrică, integral conectată, complet autonomă. Este una dintre posibilele soluţii pe care vrem să le oferim pentru mobilitate în zonele urbane."

Designerii italieni de la Icona au mers atât de departe cu imaginaţia încât conceptul prezentat de ei nici nu mai arată ca o maşină, ci mai degrabă ca o capsulă. Numită Nucleus, are un interior care poate fi personalizat.

Samuel Chuffart, director de design Icona: "Suntem mai aproape de consumator azi decât oricând şi asta face această maşină. Din exterior, are linii simple şi elegante, arată ca o sculptură frumoasă, un monolit, cu o abordare arhitecturală. Înăuntrul casei, păstrând abordarea arhitecturală, vedem mult mai mult gusturile persoanei care locuieşte acolo."

Constructorul croat Râmac a vrut să arate că şi bolizii pot fi electrici. Şi a adus la Geneva un "monstru" cu două mii de cai-putere - complet electric. Concept Two se laudă cu o viteză maximă de 415 kilometri pe oră. În plus, poate ajunge la o sută de kilometri pe oră în doar 1,85 de secunde. Pe de altă parte, cu o baterie pe litiu de 120 de kilowaţi-oră, promite o autonomie de 650 de kilometri.

Mate Râmac, preşedintele Râmac: "Maşinile electrice nu sunt doar prietenoase cu mediul şi eficiente, ci împing şi limitele performanţei. Pot fi mai bune şi mai puternice decât orice maşină pe benzină, în orice privinţă. Aşa că viitorul nu e banal şi plictisitor, ci interesant şi incitant."

Şi Porsche a făcut saltul către maşina complet electrică. Conceptul său E Cross Turismo are două motoare electrice care pot dezvolta 600 de cai-putere şi o viteză maximă de 200 de kilometri pe oră.

Sibylla, un concept dezvoltat de designerii italieni de la GFG Style şi compania energetică Envision, este un vehicul inteligent care poate deveni sursa de energie a unei case. Bateria să de 75 de kilowaţi-oră poate depozita energia necesară unei locuinţe pentru o săptămână.

Mașini în ediție limitată, de 2 milioane de euro, la Salonul Auto de la Geneva
Mașini în ediție limitată, de 2 milioane de euro, la Salonul Auto de la Geneva
VIDEO PROTVPLUS.RO
masina rotitoare
Maşină veche care se rostogoleşte ca o minge, filmată pe o şosea. Explicaţia şoferului
RAR a lansat aplicația prin care poți afla totul despre o mașină la mâna a doua. Cum funcționează
RAR a lansat aplicația prin care poți afla totul despre mașina pe care vrei să o cumperi
RABLA 2019. Schimbare uriașă pentru cei care vor să obțină tichetul REMAT
Schimbări la înmatricularea mașinilor din UK, în cazul unui Brexit fără acord. Anunțul RAR
În 10 ani, mașinile autonome vor domina șoselele. Experții se tem însă de hackeri
Salonul auto de la Geneva
Salonul auto de la Geneva 2019. Cum arată mașina cu ornamente din aur de 24 de carate
Aventura incredibilă a unui șofer care a plonjat cu autoturismul Tesla într-un râu
Salonul auto de la Geneva. Cum arată mașina pe care o poți conduce fără permis
Cum arată cea mai scumpă mașină sport din lume. Prețul e de 16 milioane de euro
Salonul auto de la Geneva. Varianta electrică a faimosului vehicul VW Buggy
Surprize la Salonul Auto de la Geneva. 2019 e anul maşinii electrice