Americanii au lansat cel mai rapid bolid electric din lume. Pretul pe care putini si-l pot permite

Ultima actualizare: 07-10-2014 07:03

Cand vine vorba de limuzine cu propulsie electrica, americanii de la Tesla sunt cei care isi revendica suprematia pe piata.

Iata insa ca a fost lansat un nou bolid electric, conceput de o companie din Silicon Valey. Constructorii sustin ca e cel mai rapid vehicul din aceasta categorie.

Mai bine de patru ani, cea mai tanara companie auto din Statele Unite si-a tinut ascunsa noua sa creatie. Acum, insa, usile grajului din Silicon Valey s-au deschis si noul Renovo a tasnit, literalmente.

Acesta a fost si scopul celor de la Renovo - sa scoata pe piata cea mai rapida masina cu motor electric. "Credem ca nu exista nicaieri in lume, pe acest segment, cineva care sa ofere o masina comparabila cu Renovo Coupe", a spus Jason Stinson, Renovo Motors.

Bateria si cablurile electrice amintesc de motoarele cu carburant clasic. Si caroseria e inspirata dintr-un bolid de curse care facea furori in anii '60. Dar Renovo are cea mai moderna propulsie electrica. Seamna mai degraba cu un computer pe patru roti.

Doar in Silicon Valley, taramul celor mai noi si indraznete tehnologii, putea sa apara o asemenea masina. Constructorii promit, pentru inceput, zece vehicule pe an. Dar nu si le poate permite oricine - costa 529.000 de dolari bucata!

Totusi, cel mai cunoscut fabricant american de masini electrice ramane Tesla, care promite, peste mai putin de o saptamana, lansarea unui nou vehicul, un misterios "model D".

Motoarele electrice si, in general masinile cu propulsie hibrida, starnesc interesul si la Salonul auto de la Paris.

Lamborghini a venit cu primul bolid hibrid din istoria sa, botezat Asterion, deocamdata la nivel de concept. Are trei motoare electrice si unul pe benzina care il poarta chiar si la 320 de km pe ora. Tot cu cu propulsie hibrida se lauda si noul Porsche Cayenne, ce dispune de o autonomie de 50 de kilometri in regim electric si costa peste 60 de mii de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO