Voluntarii din Baia Mare ies in strada: Opriti tratamentul inuman al copiilor cu dizabilitati


Ultimul update: Sambata 23 Martie 2013 07:12
Data publicarii: Miercuri 20 Martie 2013 12:20
Categorie: Ardeal
autism, flash mob

Ziua Internationala a Sindromului Down scoate oamenii in strada. Voluntarii Asociatiei Autism Baia Mare organizeaza un eveiment special, prin care incerca sa traga un semnal de alarma impotriva discriminarii copiilor cu dizabilitati.

Pentru a veni in ajutorul copiilor cu dizabilitati, 42 organizatii judetene au pus la cale un eveniment care isi propune sa atraga atentia asupra nevoilor acestora. La Baia Mare, cei care vor sa-i ajute vor oferi maine o demonstratie de exceptie. Mai precis, maine, la ora 15:00, se va organiza un flashmob la care vor participa atat angajatii si voluntarii Asociatiei Autism Baia Mare, cat si elevi si studenti.

La ora actuala, in Romania traiesc aproximativ 700.000 de persoane cu dizabilitati, din care 90.000 sunt copii. Campania ,,O singura voce pentru dizabilitate”, lansata in 11 martie, isi propune sa colecteze 100.000 de semnaturi. Acestea sunt destinate sustinerii proiectului de lege privind drepturile copiilor cu dizabilitati, care nu beneficiaza de servicii medicale si nu sunt acceptati in scoli si gradinite.

La acest eveniment, vor participa nu mai putin de 42 de organizatii din 18 judete ale tarii, la care s-au alaturat si un numar impresionant de parinti ai copiilor cu dizabilitati.
 

Sursa: Pro TV

U Mobitelco sprijina copiii de la Autism Transilvania
Premiera. Expozitie de poveste pentru o cauza nobila
Premiera. Expozitie de poveste pentru o cauza nobila
VIDEO PROTVPLUS.RO