VIDEO. Targu Mures, singurul oras in care sunt pregatiti instructorii pentru paramedici

Dată publicare: 04-02-2012 13:44
Dată actualizare: 18-10-2012 15:14


Zeci de pompieri din toată țara s-au strâns la Târgu Mures să învețe totul despre acordarea primului ajutor și descarcerare.

20 de pompieri învață acum tehnicile de salvare în Centrul Naţional de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistență Medicală de Urgență din Târgu Mureş. Cursanții sunt veniţi din toată țara pentru că la Târgu Mureş se află singurul centru unde viitorii instructori pot să obţină atestatul necesar pentru formarea paramedicilor. „După ce termină perioada de formare de trei luni de zile urmează să dea un examen. Cei care trec sunt acreditaţi să formeze la rândul lor paramedicii pompieri”, explică plt. maj. Alin Moldovan.

Cursurile sunt gratuite, iar cei care participă sunt cadre din Inspectoratele pentru Situații de Urgență (ISU), dar şi viitori paramedici de la nivelul consiliilor locale, acolo unde urmează să fie înfiinţate echipaje SMURD. De exemplu, pl. Cristian Gavriță, este angajat în cadrul ISU Covasna și participă la aceste cursuri. „S-a înființat SMURD-ul și la noi și am venit să învățăm cum să ajutăm oamenii”, spune acesta.

După ce îşi vor lua atestatul, actualii elevi vor preda la rândul lor tehnicile învăţate viitorilor paramedici.


VIDEO PROTVPLUS.RO