Taxi vine la Cluj pentru un concert caritabil

Ultimul update: Luni 01 Mai 2017 09:06
Data publicarii: Vineri 28 Aprilie 2017 12:36
Categorie: Ardeal
Taxi vine la Cluj pentru un concert caritabil

Cei de la Taxi au spus un "DA" prompt la invitatia din partea Stand Against Cancer de a canta cu scopul strangerii de fonduri pentru tratamentul lui Darius Pacurar, care la 18 ani are mai mult de un deceniu de cand lupta impotriva cancerului.

Concertul va avea loc in data de 11 mai, de la ora 22 la /Form Space. Cu bunavointa managerilor localului, banii rezultati in urma vanzarii de bilete si profitului de la bar, vor fi donati.

Stand Against Cancer este o atitudine de revolta impotriva cancerului inspirata de la bolnavii de cancer. Inseamna sa accepti ca boala exista, dar sa faci tot ce tine de tine pentru a o invinge. Initiativa apartine ONG-lui Brigada AntiCancer, care isi propune sprijinirea bolnavilor de cancer si a familiilor lor prin strangerea de fonduri, ceea ce a reusit pana acum prin organizarea de evenimente. Abordarea e una diferita, astfel ca intentia nu e de a frapa prin detalii medicale sau suferinta familiilor, pentru ca toti stim consecintele neplacute ale acestei boli. Scopul e de a reuni cat mai multe persoane carora le pasa, la evenimente precum concerte, expozitii foto, concursuri sportive, ca sa se simta bine impreuna , sa insufle optimism si curaj victimelor si cel mai important, sa doneze. "Te distrezi si faci o fapta buna, in aceeasi seara", fiind una din devizele cu care asociatia isi promova evenimentele.

Beneficiarul actiunilor Stand Against Cancer este Darius Pacurar, un tanar din Cluj Napoca, in varsta de 18 ani, care de peste 11 ani se lupta cu cancerul. Copilaria sa a fost intrerupta in 2005, cand a fost diagnosticat cu tumoare cerebrala. Au urmat ani dificili cu tratamente in tara si strainatate, operatii pe creier, recuperari, ani cu remisie completa si din pacate, recidive si agravari. Ultima recidiva a avut loc in toamna lui 2016, astfel ca Darius a fost trimis din nou de medicii romani la clinica AKH Viena pentru a incepe tratamentul. In urma unor insistente demersuri, parintii lui Darius au reusit sa obtina suportul statului roman, iar mare parte din costul tratamentului (care ajunge la un total de 90.000 EUR) va fi asigurat de statul roman. Totusi, costul tratamentului de care Darius a beneficiat pana la obtinerea acestui suport (10.000 EUR) trebuie acoperit de familie. In prezent, Darius a incheiat tratamentul la clinica din Viena si urmeaza sa inceapa interventiile de recuperare. In urma tratamentului i-a fost afectat sistemul nervos, astfel incat nu reuseste sa mearga singur. De asemenea, auzul ii este compromis total la o ureche, iar cu cealalta aude foarte putin.

Initiativa infintarii ONG-ului Brigada AntiCancer i-a apartinut lui Andrei, care a fost si el o victima a acestei boli. La varsta de 31 de ani, la doua saptamani dupa ce alergase la maratonul de la Valencia, i s-a descoperit in mediastin o tumoare de 18/10 cm. Dupa chimioterapie, operatie, recuperare dificila, multe eforturi si cheltuieli, dar cu incredere si sprijinul celor din jur, Andrei s-a vindecat. Acum s-a intors la serviciu, fiind managerul unui restaurant si desi nu va mai putea reveni la nivelul vietii sportive la care era inainte si va exista mereu un risc de recidiva, Andrei e unul dintre cei norocosi. Acum, dovedind o intelegere fata de victimele cancerului, vrea sa ofere ceea ce a primit si el: sprijin. Impreuna cu Anca Tomsa, de profesie psiholog, specialist in resurse umane la o companie de IT si Ionut Rusu, absolvent de Drept si cu experienta in publicitate si televiziune si toti oamenii binevoitori pe care ii strang in jurul lor, vor sa ajute.

Cu peste o mie de concerte la activ, sapte albume, numeroase videoclipuri, zeci de premii, trupa Taxi vine la Cluj sa sustina un concert caritabil pentru Darius.
De-a lungul celor aproape 20 de ani de cariera, Dan Teodorescu, alaturi de colegi, au ramas departe de cancanurile mondene si au preferat sa se exprime prin muzica.

Melodiile lor, fie ca sunt despre dragoste, politica, tara sau societate, impresioneaza toate prin originalitate, ironie si umor fin.

„Criogenia salveaza Romania", „Aici sunt banii dumneavoastra” , „Jumatatea mea”, „Mi-e dor si doare”, „Nu mai esti”, „Cele doua cuvinte”, NonStop” si „Esti iubibila” sunt cateva dintre piesele care au ramas in memoria romanilor si care vor putea fi auzite joi, 11 mai la /Form Space.

 

Taxi vine la Cluj pentru un concert caritabil Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti

O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!

La Cluj-Napoca incepe azi cel mai mare Street FOOD Festival din Romania

Tot ce trebuie sa stii pentru a te distra la maxim la Electric Castle

Programari exclusiv online pentru inmatricularea provizorie a vehiculelor. Ghiseu distinct numere rosii

The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca

The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca

Incepe un weekend plin de muzica buna si relaxare la Cluj. Jazz in the Park propune zeci de concerte in parc

S-a deschis Podul Traian din Cluj-Napoca dupa aproape un an de zile

Apa potabila pentru clujeni pe durata caniculei

Jazz in the Park, ziua 2: Dhafer Youssef la Opera Maghiara, concursul international de, concerte in strada si la Pata Rat

UBB scoate la concurs aproape 2.000 de locuri in extensiile universitare