Cineastii din Transilvania sunt asteptati la The Pitch. Premiul: 5.000 de euro pentru un scurtmetraj

Ultimul update: Duminica 30 Aprilie 2017 07:07
Data publicarii: Joi 27 Aprilie 2017 13:33
Categorie: Ardeal
Cineastii din Transilvania sunt asteptati la The Pitch. Premiul: 5.000 de euro pentru un scurtmetraj

ShortsTV, platforma internationala dedicata scurtmetrajelor, si Festivalul International de Film Transilvania relanseaza The Pitch. Concursul dedicat tinerilor cinasti din Transilvania se afla la a doua editie si ofera un premiu de 5.000 de euro.

The Pitch se afla de peste cinci ani in programul multor festivaluri internationale de film, inclusiv cel de la Cannes. Pentru al doilea an consecutiv, TIFF se alatura initiativei, oferindu-le cineastilor sansa de a-si prezenta ideea urmatorului lor scurtmetraj in fata unui juriu format din experti internationali. Cel mai bun proiect va primi o finantare de 5.000 de euro pentru productia filmului, care ar putea fi distribuit ulterior si pe canalul ShortsTV in intreaga lume.

Concursul este dedicat exclusiv cineastilor din regiune, eligibili fiind cei originari sau rezidenti din judetele Alba, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mures, Salaj si Sibiu. Pentru a fi admisi in concurs, candidatii trebuie sa fi regizat sau produs deja cel putin un film scurt. De asemenea, bugetul proiectului depus trebuie sa fie mai mic de 10.000 de euro, iar durata maxima de 40 de minute. In cazul in care proiectul castigator nu va fi realizat in decurs de un an, finantarea va fi retrasa.

Tinerii cineasti sunt invitati sa se inscrie pana pe 14 mai 2016, ora 23.59 (CET). Aplicatiile primite pe adresa pitch@shorts.tv vor fi analizate pana pe 19 mai, cand ShortsTV va anunta cei 10 candidati selectati.

Concursul va avea doua runde: pe 2 iunie, cei 10 candidati vor avea la dispozitie 1 minut pentru a-si prezenta (in limba engleza) ideea de scurtmetraj, reprezentantii TIFF si ShortsTV luand in considerare si proiectele deja realizate. Dintre ei, vor fi alesi cei 5 finalisti, care vor fi invitati apoi sa-si prezinte ideile in fata juriului format din experti internationali, pe 4 iunie. Marele castigator va fi premiat cu o finantare de 5.000 de euro pentru productia filmului sau.

Regulamentul integral este disponibil pe http://tiff.ro/the-pitch/regulament, iar termenii si conditiile pentru participarea la competitia The Pitch pot fi gasite pe www.shorts.tv.
ShortsTV este canalul global dedicat scurtmetrajelor. Cu cea mai mare colectie de filme scurte din lume in portofoliu – disponibile pe TV, online si in cinematografe – ShortsTV aduce publicului cele mai bune scurtmetraje de actiune, animatie si documentar, incluzand scurtmetraje premiate sau cu nume celebre in distributie.

 

Cineastii din Transilvania sunt asteptati la The Pitch. Premiul: 5.000 de euro pentru un scurtmetraj Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti

O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!

La Cluj-Napoca incepe azi cel mai mare Street FOOD Festival din Romania

Tot ce trebuie sa stii pentru a te distra la maxim la Electric Castle

Programari exclusiv online pentru inmatricularea provizorie a vehiculelor. Ghiseu distinct numere rosii

The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca

The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca

Incepe un weekend plin de muzica buna si relaxare la Cluj. Jazz in the Park propune zeci de concerte in parc

S-a deschis Podul Traian din Cluj-Napoca dupa aproape un an de zile

Apa potabila pentru clujeni pe durata caniculei

Jazz in the Park, ziua 2: Dhafer Youssef la Opera Maghiara, concursul international de, concerte in strada si la Pata Rat

UBB scoate la concurs aproape 2.000 de locuri in extensiile universitare