Sapte ardeleni vor merge intr-un raliu caritabil in Africa
Sapte ardeleni, membri ai echipei Transilvania 4 Africa, vor pleca in ianuarie 2014 intr-o misiune umanitara aparte, ce imbina aventura si spiritul de competitie cu filantropia si solidaritatea internationala.
Astfel, echipajul format din Bakos Norbert, Deak Albert, Hiriczko Sandor, Alexandru Manole, Olah Laszla, Hoszu Janos si Kovacs Attila va participa la raliul Budapesta-Bamako, cel mai renumit si mai mare raliu caritabil din lume.
Transilvania 4 Africa este singurul echipaj din Ardeal inscris in aceasta competitie, fiind de asemenea si prima echipa din istoria raliului care participa intr-o formula inedita: o masina si patru motociclete. Scopul expeditiei este donarea de echipament medical, echipament informatic, plase impotriva tantarilor, aparate de purificat apa si alte astfel de bunuri comunitatilor sarace de pe teritoriul continentului negru.
Cei sapte vor pleca in 24 ianuarie din Budapesta si vor parcurge, timp de doua saptamani, 9 tari si peste 9.000 de kilometri prin Europa si Africa, destinatia finala fiind Banjul, capitala Gambiei. Ei se vor deplasa cu o masina Toyota Land Cruiser HDJ80, alintata „Bestia”, si cu patru motociclete KTM 640 Adventure, special construite pentru expeditii in desert, dotate cu rezervoare marite, suspensii speciale sport si sistem de portbagaj, precum si cauciucuri speciale pentru zone nisipoase.
Gratie unui sistem de urmarire prin satelit pus la dispoziţie, masina echipei va putea fi urmarita in timp real, 24 de ore din 24, pe site-ul oficial www.transilvania4africa.ro. De asemenea, pe pagina de Facebook a echipajului vor fi mereu postate momente si fotografii din expeditie.
Concurentii implicati in aventura africana nu vor avea la dispozitie elicoptere de salvare in caz de tragedie, tractari auto sau ghizi turistici, ei bazandu-se numai si numai pe propriile resurse si competente si, nu in ultimul rand, pe propriul noroc.
Echipa transilvaneana va duce în Africa 200 de calculatoare, monitoare, imprimante si produse IT donate de Universitatea Sapientia, prima institutie care si-a declarat sprijinul in acest proiect umanitar. De asemenea, universitatea va asigura realizarea filmelor documentare despre participarea echipajului la raliu.
In urmatoarele doua luni pana la plecare, membrii echipajului spera sa adune si alte donatii din partea companiilor si comunitatii locale. Toate bunurile stranse de echipele participante la raliu vor fi transportate in Africa cu ajutorul a patru camioane.