Salvarea fabricii de sticla de la Turda ar putea veni de la comunitatea locala


Ultimul update: Vineri 30 Ianuarie 2015 06:53
Data publicarii: Marti 27 Ianuarie 2015 15:35
Categorie: Ardeal
pahare

Autoritatile locale intentioneaza sa inainteze o oferta de preluare a activelor societatii la comunitatea locala, activele urmand a fi transmise fara obligatii de plata pentru bugetul local, cu un plan de management concret.

Modelul propus de primarul turdean este asemanator cu cel aplicat in cazul societatii Clujana, care a fost preluata de Consiliul Județean Cluj, pentru a fi relansata.

Fabrica de sticla este un brand al turzii, ca si Salina si trebuie salvata chiar daca asta presupune investitii majore in reabilitarea imobilelor detinute de societate care nu pot fi instrainate conform metodei propuse si care acum nu pot fi intretinute de societate, din cauza costurilor ridicate.

Sticla Turda se afla intr-un proces de reorganizare judiciara, fiind in insolventa, cu datorii uriase acumulate in timp. Insa, exceptand datoriile, societatea poate functiona pe profit, in conditiile in care nu ar avea de achitat datoriile istorice, majoritatea productiei fiind destinata exportului.

Recent circa 150 de angajati ai societatii au fost trimisi in somaj, pe motiv ca se modernizeaza un cuptor care va asigura o eficientizare a productiei. La Sticla Turda erau circa 300 de angajati, la finele anului trecut.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO