Protagonistii filmului „Fiul lui Saul”, in vizita la UBB


Ultimul update: Duminica 19 Martie 2017 00:36
Data publicarii: Joi 16 Martie 2017 10:43
Categorie: Ardeal
Protagonistii filmului „Fiul lui Saul”, in vizita la UBB

Linia maghiara a Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, impreuna cu Departamentul de Literatura maghiara si Federatia Universitara Maghiara din Romania, organizeaza vineri, 17 martie 2017, de la ora 18.00, o masa rotunda.

La Masa rotunda intitulata „What’s the secret?”, vor participa Géza Röhrig (New York) si Levente Molnar (Teatrul Maghiar din Cluj), protagonistii filmului „Fiul lui Saul”, regizat de Laszló Nemes si distins cu Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain.

Discutia va fi moderata de Andras Visky, prodecan al Facultatii de Teatru si Televiziune din cadrul UBB si directorul artistic al Teatrului Maghiar din Cluj, iar interlocutorii actorilor vor fi Istvan Beszan (scriitor, critic si teoretician literar, director al Departamentului de Literatura maghiara) si Mihaela Ursa (scriitor, teoretician literar si media, directorul Departamentului de Literatura comparata din UBB).

Filmul „Fiul lui Saul” a castigat Marele Premiu la Festivalul de Film de la Cannes, Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain (2016) si Globul de Aur pentru cel mai bun film intr-o limba straina, in timp ce Géza Röhrig a fost nominalizat, in anul 2016, la premiul Cel mai bun actor de catre Los Angeles Film Critics Association. Pelicula a fost nominalizata si a câstigat zeci de premii internationale importante, fiind unul dintre cele mai titrate filme din Europa de Est, o opera de arta neconventionala despre ororile Holocaustului.

„Fiul lui Saul” prezinta o zi dramatica din viata lui Saul Ausländer (interpretat de Géza Röhrig), membru al unitatilor de munca fortata Seonderkommando din lagarul de concentrare Auschwitz, iar Levente Molnar joaca rolul lui Abraham, un alt membru al unitatii de munca fortata.

Evenimentul va avea loc in Aula Magna a UBB si se va desfasura in limba engleza.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO