Campanie de mobilizare civica pentru ecologizarea si infrumusetarea localitatilor din Cluj


Ultimul update: Duminica 19 Martie 2017 00:36
Data publicarii: Joi 16 Martie 2017 10:31
Categorie: Ardeal
curatenie lac

Institutia Prefectului Cluj a lansat campania de mobilizare civica penru ecologizarea si infrumusetarea localitatilor.

 

Campania vizeaza implicarea cetatenilor in actiuni de colectare a deseurilor bio-degradabile, curatare a strazilor, albiilor de rau si coastelor montane, cosmetizare a arborilor, dar si plantat puieti, arbusti ornamentali si flori.

„La fiecare inceput de primavara, trebuie sa redam naturii stralucirea pe care o merita, prin participarea noastra, a tuturor, la aceasta campanie de curatenie si infrumusetare. Meritam sa traim intr-un mediu mai curat, mai sanatos, sa ne punem in valoare bogatia naturala si turistica de care dispune judetul Cluj, pentru a putea fi descoperita de oricine viziteaza judetul” a precizat Gheorghe Ioan Vuscan, prefectul judetului Cluj.

Campania se deruleaza in perioada 20 martie – 14 aprilie 2017, urmand ca la finalul campaniei primariile sa transmita Institutiei Prefectului-Judetul Cluj, o informare privind activitatile desfasurate pentru realizarea obiectivelor propuse, mentionand inclusiv numarul cetatenilor care s-au implicat in aceasta campanie, fotografii facute inainte si dupa finalizarea fiecarei actiuni.

Primele trei unitati administrativ-teritoriale care vor fi selectate in urma evaluarii vor primi drept premiu câte un plan de amenajare peisagistica din partea studentilor de la Facultatea de Horticultura, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca.


 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO