Procurorii DIICOT Targu Mures au destructurat o grupare infractionala specializata in evaziune fiscala si spalare de bani
O grupare infractionala specializata in evaziune fiscala si spalare de bani, ce a prejudiciat bugetul de stat cu 1,6 milioane de lei prin intermediul a 3 firme ce faceau achizitii intracomunitare de legume si fructe, a fost destructurata de procurori.
Potrivit unui comunicat de presa remis, marti, de DIICOT, in acest caz au fost facute 20 de perchezitii domiciliare in judetele Mures, Bistrita-Nasaud, Bihor si Salaj, pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 1,6 milioane de lei, din 2012 pana in prezent.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"In cauza exista suspiciunea rezonabila ca membrii gruparii organizate au aprovizionat mai multe firme cu marfa achizitionata din spatiul intracomunitar, in valoare de peste 6,8 milioane de lei, prin interpunerea unor societati comerciale din judetul Bistrita-Nasaud, in perioada 2012 si pana in prezent, prin intermediul a trei societati comerciale din judetul Mures, controlate de mai multi cetateni sirieni. Firmele respective functionau in principal pentru realizarea scopului ilicit de fraudare a bugetului de stat, respectiv pentru inregistrarea achizitiilor din spatiul intracomunitar, solicitate de cetatenii sirieni si prin emiterea de facturi catre firmele detinute de acettia, care, fiind inregistrate in evidenta contabila a beneficiarilor reali, permiteau deducerea TVA-lui aferent acestor achizitii", se arata in comunicat.
Potrivit aceleiasi surse, ulterior, societatile interpuse nu plateau TVA aferent vanzarilor fictive catre societatile cetatenilor sirieni, ajungand sa acumuleze datorii semnificative catre bugetul de stat, motiv pentru care au fost aduse in stare de insolventa de catre administratorii de fapt.
Seful DIICOT Mures, Alin Lazar, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca este vorba despre achizitii intracomunitare de legume si fructe, perchezitiile fiind derulate luni de procurorii DIICOT Targu Mures, alaturi de inspectori din cadrul Directiei Generale Antifrauda si ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate din Mures, Suceava, Cluj-Napoca si Oradea.
Potrivit lui Lazar, tot luni, 15 persoane au fost audiate la sediul DIICOT Targu Mures.
"Atat perchezitiile, cat si audierile au avut loc luni. Mai urmeaza si altele. Intre persoanele audiate nu se numara cetateni sirieni", a declarat Lazar, potrivit caruia prejudiciul ce va fi stabilit in final ar putea fi mult mai mare.
In acest caz, suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii, actiunea fiind efectuata cu sprijinul Jandarmeriei Romane.
Sursa: Mediafax
Etichete: mures, diicot, perchezitii, grup infractional, ardeal,
Dată publicare:
01-04-2014 12:59