Portretul unui lider din Salaj, care a pus bazele unui proiect social dulce
Un tanar inimos din Salaj, care a pornit de la principiul crestin: “daruind, vei dobandi”, a impartit gratuit familii de albine catre zeci de localnici din mai multe sate de pe Valea Barcaului, cu o singura conditie: ca si ei la randul lor sa daruiasca.
Asa a transformat o afacere intr-un proiect social. I-a unit pe micii producatori, i-a responsabilizat si le-a aratat ca munca lor are valoare. Cand spui sat transilvanean spui traditii, locuri frumoase si oameni gospodari. Alin Prunean este unul dintre ei. Fost economist, s-a intors la tara, unde face bani oferind generozitate.
Alin Prunean a facut ceea ce ar trebui sa faca orice ales local, ca sa creasca economic o zona: i-a ajutat pe oamenii din jurul sau sa dezvolte mici afaceri de familie. El, cel care le ofera gratuit 5 stupi cu albine cu conditia ca dupa ce se pun pe picioare sa ofere si ei la randul lor altor sateni 5 familii de albine. Se intampla asta pe Valea Bargaului, in judetul Salaj.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Iar in timp si-a ridicat si el o afacere. Colecteaza miere de la localnici si o transforma in produs de lux. Pentru promovare s-a facut si un film de prezentare in care joaca Maia Morgenstern. Delicatesa din miere costa 360 de euro, mai ales pentru ca a fost ambalata special, ca sa arate ca un veritabil produs de lux - miere vanduta in cristal, cu o lingurita de argint.
In satele Romaniei, multe prea sarace ca sa ofere locuri de munca, atunci cand apare un om ca Alin, locuitorii simt puterea exemplului. Pe asta s-a bazat si el cand a decis sa investeasca nu doar in afacerea lui, ci si in dorinta oamenilor de a munci si de a-si crea micile lor afaceri. I-a facut responsabili si le-a insuflat setea de a-si construi singuri viitorul, corect si cinstit.
Gospodarul Alin Prunean aduna mierea de la localnici intr-o fabrica pe care a construit-o tot la tara si in care a investit 45.000 de euro, bani europeni.
Alin recunoaste ca a avut mare noroc: a ajuns cu produsele sale in fata Printului Charles, care a vizitat acum 2 ani Salajul. Alin a facut astfel lobby pentru Valea Barcaului si a povestit ca produsele oferite printului sunt rezultatul muncii a zeci de gospodari, fermieri autentici, adunati sub aceeasi palarie si uniti sa produca impreuna. Iar pe produsele pe care le livreaza in toata tara pune intotdeauna un mesaj: "Arta de a darui incepe de la a cumpara de la tine de acasa, de la ai tai!"
Avem zone frumoase si oameni muncitori pe care un tanar ii incurajeaza si ii indruma. Alin Prunean a inteles ca doar impreuna pot reusi si se incapataneaza sa promoveze in lume povestea lor si locurile in care s-au nascut, pe Valea Barcaului. A pornit la drum din dorinta de a ajuta comunitatea locala si a creat un model. A daruit si i-a invatat pe oameni sa daruiasca mai departe, iar astazi culege roadele.