Un barbat din judetul Mures pretinde ca a gasit secretul tineretii vesnice: Argila albastra!


Ultimul update: Duminica 25 Mai 2014 00:07
Data publicarii: Joi 22 Mai 2014 12:58
Categorie: Ardeal

Lutul tamaduitor se afla chiar pe terenul lui, iar ca sa demonstreze calitatile iesite din comun ale acestei argile, s-a decis sa le ofere cadou femeilor din sat cate un tratament de infrumusetare, bazat pe masti cosmetice cu miraculoasa pulbere.

Fericite, satencele jura ca acum, sunt mult mai frumoase. Cand au auzit de "salonul" de infrumusetare amenajat chiar langa cariera de argila albastra, localnicele din Riciu si-au lasat balta treburile si s-au lasat increzatoare pe mana specialistelor aduse de vecinul inimos.

Pe langa masti, masaje si impachetari cu pulbere de argila, satencele au suferit o transformare totala: coafate si machiate, s-au temut ca nici nu o sa le mai recunoasca sotii acasa.

Cariera de argila albastra a fost descoperita in urma cu zece ani. Atunci, proprietarul terenului nici nu s-a gandit ca a dat peste o comoara. Apoi, a aflat de beneficiile argilei, confirmate si de specialisti. Compozitia de 41 de minerale ii dau, de altfel, si culoarea neobisnuita.

Lutul albastru este transformat intr-o pulbere, care se foloseste cu succes in tratamentele cosmetice. Vestea proprietatilor argilei de Riciu a trecut de mult hotarele tarii, ajungand pana in Canada si Statele Unite. Iar gospodarul care a descoperit-o, exporta deja cantitati mari, prin intermediul unor firme de cosmetice.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO