Petrecere in stil indian - mancare picanta, muzica in stil bollywood si povesti exotice
Indienii din Romania au petrecut ziua independentei tarii din care provin. Dupa ce au venit aici adusi de munca sau de dragoste, au sfarsit prin a se muta definitiv. Acum numesc Romania „acasa”, dar gustul mancarurilor traditionale le trezeste nostalgii.
In bucataria unui restaurant indian din Cluj, cinci bucatari preagatesc mancaruri traditionale indiene - adica foarte picante si cu multe mirodenii. Pui marinat in busuioc sau in nuci de acaju, colturas de samosa umplute cu carne de porc si prea binecunoscutul sis kebab. Toate au fost gatite in mod traditional, special pentru indienii care sarbatoresc ziua independentei in Romania. Kiran este din Bangalore si si-a cunoscut sotia, romanca, pe cand studiau amandoi in Olanda. Si-au dat seama ca se iubesc, s-au casatorit si de mai bine de trei ani s-au stabilit in Romania. Si-au deschis o afacere cu bijuterii traditionale si le merge foarte bine. „Eu nu aveam nicio problemă. Fie India, fie Romania. Ea a ales să venim inapoi in Romania, asa ca aici suntem”, recunoaste Kiran Vasudeva.
Adus de prietenii lui indieni, Sudeep vine din New Delhi si a ales sa-si deschida un restaurant traditional la Cluj. Ii era dor de mancarea picanta, asa ca a investit mai bine de 1 milion de euro in localul in care aroma Indiei se simte de la intrare. „Fiecaruia ii este dor de tara din care vine. Si noua ne este dor de India. Mergem in India destul de des”, spune Sudeep Singh.
Si Pushnar este din New Delhi. A ajuns la Cluj prin intermedul unei companii multinationale. Este analist cercetator si a ales sa se mute definitiv in Romania. S-a indragostit de peisajele noastre pitoresti, asa ca si-a adus aici sotia si copilul.
Sursa: Pro TV
Etichete: cluj, mancare, sarbatoare, indieni, condimente, ardeal,
Dată publicare:
17-08-2012 10:36