Nu parcati pe locurile destinate persoanelor cu dizabilitati! Politia Locala din Cluj face verificari


Ultimul update: Vineri 26 Mai 2017 07:13
Data publicarii: Marti 23 Mai 2017 15:03
Categorie: Ardeal
Soferii parcheaza de cele mai multe ori pe locurile destinate celor cu handicap

Politia Locala Cluj-Napoca demareaza in perioada urmatoare o actiune ampla de verificare a parcarilor destinate persoanelor cu dizabilitati.

Parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semn international pentru persoane cu dizabilitati constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 200 la 1.000 de lei si ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.
In acest sens, Politia Locala face un apel catre conducatorii auto sa parcheze regulamentar si nu pe locurile destinate persoanelor cu dizabilitati. Pe parcursul saptamanii trecute, politistii locali au aplicat 965 de sanctiuni contraventionale conducatorilor auto pentru parcari neregulamentare, in conformitate cu OUG nr. 195/2002, in valoare de aproximativ 180.000 lei si au ridicat 95 de autovehicule.

Conducatorii auto care beneficiaza de cardul-legitimatie pentru parcare pe locurile special amenajate, au obligatia sa-l afiseze in partea din fata a vehicului, astfel incat sa fie clar vizibil H.G. nr. 268/2007 actualizata.

Precizam faptul ca la nivelul municipiului Cluj-Napoca, in zona centrala sunt in jur de 4144 de parcari, dintre care 175 sunt destinate persoanelor cu dizabilitati.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO