Incepe constructia orasului Electric Castle 2017

Ultimul update: Sambata 20 Mai 2017 07:05
Data publicarii: Miercuri 17 Mai 2017 12:11
Categorie: Ardeal
Incepe constructia orasului Electric Castle 2017

Unul din cele mai mari ecrane LED din Europa, o scena principala cu dimensiuni record, un camping urbanizat, structuri artistice si terenuri de sport: un adevarat oras va fi construit la Bontida pentru Electric Castle.

Au mai ramas doar 56 de zile pâna la debutul celei de-a cincea editii a Electric Castle, iar organizatorii au deja planul complet al festivalului. Amenajari si evenimente noi, echipamente care includ unul dintre cele mai mari ecrane LED din Europa si un sistem de sonorizare care se regaseste doar la marile evenimente de profil: toate vor fi ridicate in timp record pe o suprafata ce se extinde in acest an la peste 220.000 metri patrati.

Scena principala este principalul punct de atractie al festivalului la fiecare editie, iar in 2017 va stabili un nou record pentru piata de evenimente muzicale din România. Un ecran LED de peste 600 metri patrati cu o rezolutie 8K va „imbraca” scena cu o deschidere de peste 80 metri liniari. Impreuna cu un sistem de sunet cu performante de varf, ecranul va contribui la o experienta muzicala si vizuala completa, asa cum merita toate show-urile programate aici, printre care cele ale Alt J, Franz Ferdinand sau Deadmau5.


Aproape 35.000 de oameni vor trai zilnic intr-un spatiu istoric, nelocuit timp de 360 de zile in cursul unui an. Este un numar de oameni mai mare decât populatia Sighisoarei, dar in acelasi timp o densitate de oameni de 75 de ori mai mare decât media din Cluj-Napoca si de 10 ori mai mare decât in New York, SUA. Aceasta provocare ii face pe organizatori sa gaseasca noi solutii de arhitectura si design pentru fiecare editie.

Pentru ca festivalul sa poata oferi confortul de secol XXI pe care fiecare il asteapta, echipa Electric Castle a creat de la zero infrastructura necesara. Reteaua electrica dedicata exclusiv festivalului are o putere instalata de 6 MW, suficienta pentru a alimenta câteva cartiere ale Clujului, iar peste 15 kilometri de fibra optica au fost trasi inca din 2016 pentru a permite functionarea sistemului integrat de plati.

Anul acesta, zona de camping devine o asezare urbana in sine. Cei 10.000 de participanti asteptati cu corturile vor avea, pe lânga facilitatile obisnuite, si un supermarket, o zona de grill, propria scena si o zona independenta de activitati.

Atentia organizatorilor la fiecare detaliu si dorinta de a oferi o noua perspectiva asupra constructiilor temporale din festival reiese si din colaborarile cu numeroare studiouri de arhitecti sau designeri, precum Corvin Cristian, dizainar, Atelier Mass sau p-o-d. Booha Mansion va fi un spatiu complet refacut: un parc urban, din containere, construit pe mai multe niveluri, animat de proiectii 3D pe peretii interiori. Alte noi instalatii si amenajari sunt asteptate ca propuneri de la tineri designeri si arhitecti din intreaga tara. Electric Castle a lansat un concurs de proiecte cu granturi acordate celor mai originale idei. Inscrierile se pot face pâna in 15 iunie.

Toate aceste amenajari sunt deja in curs de pregatire, iar constructia lor propriu-zisa va avea loc in timp record, in patru saptamâni inainte de Ziua Zero a Electric Castle #5. Festivalul se desfasoara intre 12 si 16 iulie, având in program peste 200 de artisti ce vor evolua pe 9 scene.

 

Incepe constructia orasului Electric Castle 2017 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti

O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!

La Cluj-Napoca incepe azi cel mai mare Street FOOD Festival din Romania

Tot ce trebuie sa stii pentru a te distra la maxim la Electric Castle

Programari exclusiv online pentru inmatricularea provizorie a vehiculelor. Ghiseu distinct numere rosii

The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca

The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca

Incepe un weekend plin de muzica buna si relaxare la Cluj. Jazz in the Park propune zeci de concerte in parc

S-a deschis Podul Traian din Cluj-Napoca dupa aproape un an de zile

Apa potabila pentru clujeni pe durata caniculei

Jazz in the Park, ziua 2: Dhafer Youssef la Opera Maghiara, concursul international de, concerte in strada si la Pata Rat

UBB scoate la concurs aproape 2.000 de locuri in extensiile universitare