Imagini impresionante au fost filmate de o echipa de pompieri voluntari la locul tragediei aviatice
S-au scurs mai bine de 24 de ore de la tragedia aviatica, iar supravietuitorii, patru medici si un copilot, nu vor uita niciodata aceasta experienta traumatizanta.
Aparatul de zbor a decolat pe vreme rea, si s-a prabusit, pe ceata, intr-o zona muntoasa din Alba, cu paduri de brazi. Problema e ca abia dupa 6 ore de la prabusire, epava avionului a fost descoperita de un padurar.
Imediat dupa ce victimele au fost gasite de un localnic, acolo aveau sa ajunga si membrii clubului Transsylvania Off Road, care au mai colaborat cu ISU Cluj. Din pacate, spun salvatorii, au pierdut minute pretioase pana au ajuns la victime, din cauza ca au fost ghidati gresit.
Pana la urma, ranitii au fost recuperati si adusi la Cluj. Cea care a coordonat la fata locului recuperarea victimelor, a fost doctorita Adela Golea, care conduce Unitatea de Primiri Urgente SMURD din Cluj. Doctorii Radu Zamfir, Valentin Calu, Catalin Pivniceru, Sorin Ianceu si copilotul Razvan Petrescu au fost gasiti in stare de soc, aproape inghetati, si cu dureri cumplite. Starea cea mai grava este a copilotului, care are ambele picioare fracturate.
Daca cei patru medici si copilotul au supravietuit accidentului, nu acelasi noroc l-au avut pilotul Adrian Iovan si studenta de 23 de ani care insotea trasnportul sanitar. In amintirea lor, localnicii din comuna Horea, aceiasi oameni inimosi care au infruntat zapada si muntele, au urcat astazi o cruce cu numele victimelor la locul unde si-au gasit sfarsitul.
Trupurile neinsufletite ale celor doua victime au fost duse la Alba Iulia, pentru a se stabili din ce cauza au murit.
„La pilot cauza mortii este un soc traumatic combinat cu soc hipotermic, soc traumatic datorita unor fracturi de membre inferioare si costale multiple. Referitor la cadavrul fetei mecanismul mortii este de soc hipotermic combinat cu tulburari de dinamica respiratorie ca urmare a unui traumatism", a explicat dr. Gheorge Vieru, IML Alba.
Trupul Aurei Ion, studenta care si-a gasit sfarsitul pe varful Pietroasa, a fost transportat cu o ambulanta, catre Bucuresti.
Inca de dimineata, o echipa de inspectori, experti in aviatie civila si criminalisti a ajuns la locul epavei si au inceput cercetarile. Sub nicio forma, spun ei, resturile avionului nu vor fi ridicate de acolo in urmatoarele 24 de ore, deoarece trebuie analizate foarte atent. Membrii comisiei au ridicat, totusi, cateva componente ale aparatului de zbor, care vor fi trimise la Bucuresti, pentru investigatii. De asemenea, au fost facute sute de fotografii si masuratori, pe o raza de cateva zeci de metri in jurul epavei. In acest moment, membrii comsiiei de ancheta au parasit locul tragediei, insa acesta va fi pazit in continuare de jandarmi. Maine dimineata, procurorii vor reveni la fata locului, pentru a cauta noi indicii.
Sursa: Pro TV
Etichete: cluj, medici, raniti, radu zamfir, ardeal, accidente aviatice,
Dată publicare:
21-01-2014 17:12