Radu Zamfir a fost externat. Patru supravietuitori ai accidentului aviatic raman sub supraveghere

Ultima actualizare: 24-01-2014 06:59

Dupa mai bine de zece ore de la momentul prabusirii avionului, cele cinci victime care au supravietuit tragediei aviatice au fost aduse la Spitalul Judetean din Cluj, unde medicii le-au preluat imediat.

Cea care a coordonat la fata locului recuperarea victimelor, a fost doctorita Adela Golea, care conduce Unitatea de Primiri Urgente SMURD din Cluj. Doctorii Radu Zamfir, Valentin Calu, Catalin Pivniceru, Sorin Ianceu si copilotul Razvan Petrescu au fost gasiti in stare de soc, aproape inghetati, si cu dureri cumplite. Starea cea mai grava este a copilotului, care are ambele picioare fracturate. Din pacate, pentru pilotul Adrian Iovan si pentru medicul rezident care insotise transportul sanitar, o studenta in anul cinci la medicina militara, nu s-a mai putut face nimic.

"S-au preluat 5 victime de sex masculin, cu varste cuprinse intre 23 si 46 de ani. Prezentau traumatism cranio-cerebral, contuzie cervicala, traumatism toracic, asociate cu traumatisme ale membrelor si/sau bazin", a mentionat dr. ADELA GOLEA, sef UPU-SMURD Cluj.

Ranitilor li s-a acordat primul ajutor chiar la fata locului, apoi au fost urcati in ambulante si transportati la Cluj. Primul dintre ei a ajuns la ora 2 si 40 de minute, urmat, la o ora si jumatate, de alti doi, iar la 4 si jumatate, au fost adusi si ultimii doi raniti.

Deocamdata, se pare ca patru dintre supravietuitorii accidentului aviatic vor ramane sub supravegherea medicilor de la Cluj, la terapie intensiva. In schimb, medicul chirurg Radu Zamfir va fi externat peste putin timp, starea lui fiind cea mai buna si va pleca spre Bucuresti cu un avion, de pe aeroportul din Cluj. Medicii Spitalului Judetean de Urgenta din Cluj vor reveni cu noi amanunte despre starea ranitilor, la ora 15. Ei spera ca nu vor aparea complicatii, iar colegii lor vor trece cu bine de aceasta cumplita incercare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO