Expozitii de fotografie si sculptura la deschiderea TIFF Sibiu

12-06-2012 16:06


tiff

Expozitia de fotografie „5 ani de TIFF in fotografie” realizata de fotograful sibian Sebastian Marcovici si expozita „Sculptura versus film” deschid cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film Transilvania Sibiu.

Sebastian Marcovici, artistul declarat de doua ori „fotograful anului” de catre Asociatia Artistilor Fotografi din Romania, le propune sibienilor o expozitie inedita. „5 ani de TIFF in fotografie” este o retrospectiva in imagini a modului in care a crescut TIFF in Sibiu, plecand din anul in care Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana. „Este, daca vreti, o imagine in imagine. Un „Inception” in fotografie, daca pot face aceasta paralela. E greu sa surprinzi intr-o imagine o alta imagine si sa ii poti oferi o alta dimensiune. Publicul, extrem de numeros la fiecare proiectie, a facut din aceste fotografii unele exceptionale”, explica Marcovici.

Vernisajul expozitiei are loc maine, la ora 20, in prezenta directorului festivalului, Tudor Giurgiu, dar va putea fi vizitata pe toata durata Festivalului de Film de la Sibiu, intre 13 si 17 iunie, in Centrul Cultural Habitus.

A doua expozitie, „Sculptura versus film”, este o expozitie de grup, cu trei autori - Cristian Crestincov este sculptorul, Ioana Angelescu a avut in grija prostetica, iar Dana Istrate semneaza costumele si scenografia. Vizitatorii pot descoperi abilitatile si procedeele implicate in „aducerea la viata” a unei „figuri”, de la stadiul de idee, schita, pana la forma finala. Expozitia va putea fi vizitata pe toata durata festivalului in foaierul Teatrului Gong.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO