El e Alex Ferguson de Romania! "Vreau sa raman toata viata aici"

El e Alex Ferguson de Romania!

Antrenorul baschetbalistilor de la „U“ Mobitelco a ajuns la clubul clujean chiar in anul in care Sir Alex Ferguson o prelua Manchester United, in 1986. Dorin Pintea are patru titluri cu „U”, trei din postura de jucator, iar unul ca antrenor secund.

Dorin Pintea a „ars“ toate etapele in culorile alb-negru, fiind si jucator, si antrenor. A sosit la echipa in 1986 si a jucat pentru „U“ pana in anul 2004, cu o singura exceptie, un an petrecut la Targu Mures (1999). In acest timp, „Bobo“, asa cum il stiu clujenii, a castigat trei titluri de campion ca jucator, dupa care a trecut direct pe banca, ca antrenor secund, pozitie din care a cucerit un alt titlu, in 2011. De la inceputul acestui sezon a fost „uns“ antrenor principal. „Ma gandeam ca voi ajunge si antrenor candva, dar nu era un scop anume. Nu au fost probleme cu adaptarea, dar parca inca nu realizez ca sunt antrenor principal“, marturiseste Pintea, care stie ce ii lipseste: un titlu si din aceasta postura. „Mi-as dori enorm sa fac o baie in Somes (n.r.: obiceiul „studentilor“ la castigarea titlurilor) si ca antrenor principal“, spune tehnicianul de 45 de ani.

Primul titlu, cea mai placuta amintire
Fost pivot al lui „U“ si al echipei nationale, Dorin Pintea isi leaga cele mai frumoase amintiri de echipa unde si-a petrecut aproape toata cariera. „Imi amintesc foarte clar cand am inteles ce inseamna spiritul echipei si fanii acesteia. Se intampla dupa ce am pierdut un titlu, iar un grup de fani ne-au asteptat si ne-au cantat, spunandu-ne ca pentru ei noi suntem campionii. Anul urmator le-am multumit castigand primul titlu. Asta e cea mai frumoasa amintire“, dezvaluie proaspatul „principal“. Bobo nu se fereste sa pomeneasca nici momentele cele mai triste, dintre care aduce in discutie una mai recenta. „Cel mai trist moment a fost finala pierduta cu Ploiestiul in meciul 7, in circumstante cam neclare. Obradovic, de la adversari, a marcat atunci 27 de aruncari libere, un record“, isi aminteste fostul pivot al nationalei.

„Vreau sa raman toata viata aici“
Pintea e sincer si spune ca nu ar pleca niciodata de bunavoie de la echipa: „Eu sper sa raman aici toata viata. Iubesc echipa si e greu sa pleci din oras, fiindca am crescut si trait aici. As pleca doar in cazul in care nu as mai fi dorit, asa cum s-a intamplat si acum 14 ani“. Ca antrenor, el si-a construit planul dupa chipul si asemanarea sa – continuitatea: „Ca valoare individuala nu suntem printre favoriti, dar am adunat o echipa de oameni care pun suflet in baschet. Sper ca toti jucatorii sa ramana aici pentru macar 3-4 ani, doar asa se poate face performanta“, incheie „veteranul“ alb-negrilor.

Ultimul titlu castigat de clujeni, in 2011, a fost cucerit tot de un tehnician care a fost promovat din functia de „secund“, si anume de Marcel Tenter

Citește și
Miriuta, principalul vizat! Antrenorul Ceahlaului e cel mai aproape de CFR
Miriuta, cel mai aproape de CFR
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

26 de sezoane a petrecut Dorin Pintea la „U“, ca jucator si antrenor
 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Prima masura pe care a luat-o Florian Walter dupa ce a revenit la
Prima masura pe care a luat-o Florian Walter dupa ce a revenit la "U" Cluj: a schimbat antrenorul

Asa cum ProSport a anuntat in exclusivitate, Florian Walter se implica din nou la "U" Cluj. Prima decizie pe care a luat-o a fost schimbarea antrenorului Gheorghe Barbu.

Miriuta, cel mai aproape de CFR
Miriuta, cel mai aproape de CFR

Paszkany l-a reconfirmat inca o data ieri pe Grigoras in functia de tehnician principal la CFR, dar ii cauta inlocuitor de zor. Antrenorul Ceahlaului e cel mai aproape de Gruia acum.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.