Sportul relaxant, dar extrem de costisitor pe care un englez l-a facut popular la Cluj: "Stati numai in mall, iesiti afara!"

Ultima actualizare: 30-06-2016 08:00

Un englez stabilit de 3 ani in Romania ne propune sa ne relaxam la golf. Este instructor cu peste 30 de ani de experienta si incearca sa ne invete si pe noi tainele acestui sport interesant, dar scump.

Incepatorii au putut lua lectii de la el, la un turneu organizat la Cluj. Vince e din Anglia si de trei ani incearca sa le inspire si romanilor placerea de a juca golf.

Vincent Kelly, antrenor: "Romanii trebuie sa isi faca timp sa se bucure de viata, sa nu-i mai preocupe numai banii, sa iasa la aer curat, sa coboare din masini. Stati numai la cumparaturi in mall, numai in masina, numai la birou... iesiti afara, bucurati-va!"

Incepatorii au luat lectii de la el, iar jucatorii profesionisti si-au perfectionat tehnica.

Incepator: "Mi se pare un joc chiar interesant. Cred ca am sa revin."

Incepatoare: "Aer liber, relaxare, soare."

Un medic plecat in Germania de multa vreme a adus golful in vestul tarii, la Recas.

Cosmin Grapini, presedinte: "Trebuie sa luati in calcul ca niste cursuri sunt indicate pentru un incepator. Ca si costuri exista un membership care s eplateste, care nu e foarte ridicat, intre 500 euro si 800 pe an. Iar echipamentulo depinde mai mult de gusturile si preferintele fiecaruia, va puteti echipa cu 100 de uero sau puteti ajunge la mii de euro."

La Pianu de Jos, in Alba, avem cel mai mare teren natural de golf din Romania care se intinde pe 70 de hectare. Cel care a adus golful in zona a fost Paul Tomita, care l-a invatat tainele acestui sport si pe regele Mihai.

Nicolae Ursu, director Clubul de golf: "Cand regele era in tara la Sinaia au jucat impreuna golf. S-au intalnit aici in Alba. Paul Tomita a venit cu minge: " Majestate, aceasta este mingea cu care am jucat noi golf la Sinaia", la care Majestatea Sa, Regele Mihai l-a intrebat: "Cati ani ai?"

Antonio este din Italia si in urma cu sapte ani a participat la o competitie la Pianu de Jos, dupa ce a jucat pe cele mai importante terenuri din lume.

Antonio Moltendi, jucator de golf Italia: "Am vazut multe campuri de golf importante din lume si trebuie sa spun, dupa parerea mea, cand am ajuns prima data in Romania si am vazut acest teren, repet un teren de campionat de 18 gauri este un camp important."

Terenuri de golf sunt si in Bucuresti, la Breaza dar si in Sinpaul, Cluj.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO