Casul de Loman si painea de Petresti sunt noile delicatese ardelenesti
Poate ca nu ati auzit inca de casul de Loman sau de painea de Petresti, insa producatorii au incredere in noile branduri. Oamenii au ajuns la concluzia ca isi pot comercializa mult mai usor produsele facute in gospodarie daca le dau un nume.
De regula, produsele primesc numele localitatii de unde provin. Apoi, gospodarii obtin pentru ele certificate de atestare, care le dau dreptul sa vanda atat in tara, cat si in Uniunea Europeana.
In Alba exista peste 100 de producatori, care si-au certificat produsele si acum castiga bani frumosi din vanzarea lor. Creatorii casului de Loman, facut dupa o reteta traditionala, sunt doi soti care mizeaza pe efectul psihologic: spun ca un client va fi tentat sa cumpere mai degraba un produs cu un nume cu rezonanta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ca sa se dezvolte, creatorii casului de Loman au accesat si fonduri Phare. La fel a procedat si o alta familie, care si-a botezat painea dupa numele localitatii lor, Petresti. Cand si-au pornit afacerea, in urma cu cativa ani, cei doi soti au avut nevoie de 25.000 de euro, pentru o brutarie si cateva cuptoare dupa standarde europene.
Desi deocamdata aceste delicatese se produc la scara mica, pe viitor, creatorii lor se gandesc sa atace si piata europeana unde pretul lor este dublu sau chiar triplu.
Sursa: Pro TV
Etichete: bani, paine, alba, traditie, afaceri, cas, ardeal,
Dată publicare:
17-05-2012 14:00