Adopta o casa. Muzeul Etnografic poate atrage mii de turisti cu ajutorul clujenilor

Ultima actualizare: 19-10-2012 19:55

Gospodariile vechi de sute de ani din Muzeul Etnografic al Transilvaniei au sanse mari sa fie reabilitate. Casele aflate intr-un stadiu avansat de degradare sunt „adoptate” de oameni de afaceri, dispusi sa ofere pretul corect pentru modernizarea lor.

Proiectul se deruleaza dupa modelul european – mai precis, in schimbul a circa 10.000 de euro, necesari pentru restaurare, oamenii primesc o tablita cu numele lor, asezata la intrarea in muzeu. „Pana acum au fost incheiate contracte de sponsorizare pentru trei gospodarii, dintre care a fost realizata doar una datorita situatiei impuse de procesul de achizitie a materialelor de constructie”, explica Tudor Salagean, directorul Muzeului Etnografic Transilvania.

Investitorii privati au adus, pana acum, doar beneficii muzeului. De cand a fost reabilitata prima casa, tot mai multe priviri s-au oprit asupra institutiei – in ultima saptamana au trecut de portile parcului peste 800 de vizitatori. Cu doar 5.000 de euro, la muzeu s-au facut minuni aici la una dintre gospodarii.

In acest moment inca trei case asteapta sa fie „adoptate”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO