Catedrala Mantuirii Neamului sarac. In prag de Sarbatori, Patriarhia mai cere niste bani de la popor

Ultima actualizare: 27-11-2014 10:45

Reprezentantii bisericii ortodoxe romane le cer alesilor locali cateva sute de mii de lei. Nu au fost ocolite, nici orasele sarace, care n-au avut bani sa ridice azile de batrani sau centre sociale pentru oamenii sarmani.

"Va rugam, domnule Presedinte al consiliului judetean, sa acordati un sprijin financiar in valoare de 300 de mii de lei Patriarhiei Romane pentru plata materialelor si manoperei necesare lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului. " Pe langa aceasta suma fixa ceruta consiliului judetean Bistrita, patriarhia a mai solicitat bani si primariei din Bistrita, care inclina spre credinta, in timp ce reprezentantii consiliului se mai gandesc.

Enoriasii spun ca ar prefera ca banii sa fie investiti in folosul comunitatii si nu trimisi in conturile patriarhiei. 200 de mii de lei au cerut reprezentantii patriarhiei si Primariei si consiliului judetean Satu Mare, insa edilii au spus nu din start. In acest oras singurul ajutor oferit saracilor este un adapost de noapte.

Un refuz categoric a venit si de la Timisoara. Patriarhia sustine ca nu este deloc deplasta aceasta cerere de donatie.Unii enoriasi din tara spun ca ei nu vor veni niciodata sa se roage la Catedrala din Bucuresti. Viitoarea catedrala patriarhala nu este doar a bucurestenilor, ci a tuturor romanilor din tara si strainatate.

In acest moment proiectul grandios al catedralei neamului este executat in proportie de 15 la suta. Pana acum s-au strans 25 de milioane de euro din necesarul de 100 de milioane. Ritmul de colectare a scazut la jumatate in ultimul an. De exemplu pe site-ul construimcatedrala.ro, creat special pentru donatii online, s-au adunat mai putin de o mie de contributii, in doi ani si jumatate.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO