Absolventii de studii superioare renunta la pretentii si aleg slujbe bine platite, in strainatate
Numarul romanilor care aleg sa munceasca in strainatate creste vazand cu ochii. O spun reprezentantii firmelor care intermediaza joburi in cele mai indepartate colturi ale lumii.
Reprezentantii firmelor de recrutare au remarcat ca multi absolventi de studii superioare renunta la pretentii si aleg slujbe care nu au nicio legatura cu pregatirea lor, dar care sunt foarte bine platite. De exemplu, daca optezi sa devii caraus de mobila in Statele Unite, poti castiga peste la 3.000 de dolari pe luna.
Satui de traiul prost din tara noastra, romanii alearga dupa visul american. Mihai, un tanar de 30 de ani, aproape ca l-a atins: de patru ani lucreaza ca sofer si caraus la o firma de mutari mobila din Statele Unite. A inceput timid, cu 1.500 de dolari, dar acum trece binisor de 3.000. Ne imaprtaseste si un secret:
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
„In SUA se munceste mult mai intens, iar in Romania nu este asa, iar de acolo vin diferentele de plata si satisfactie la locul de munca. Atata timp cat este posibilitatea sa merg, voi profita de fiecare data”, spune Mihai Maier.
Contractele oferite sunt pe perioade de 8 sau 10 luni, dupa care cei interesati pot sa aplice din nou. Vasile Lobont are 39 de ani, iar de 10 ani merge periodic in state, unde a ajuns sa ocupe o pozitie de team-leader la o firma de recrutare forta de munca. Munceste enorm, spune el, dar este si rasplatit pe masura.
„Daca nu intarzii niciodata la serviciu ajungi departe, iar eu nu am intarziat in 10 ani niciodata. Am facut un calcul in primul an cand am fost in State – ca profesor titular in primul an am castigat cat castigam in Romania in 20 de ani de serviciu”, explica Vasile Lobont.
Multi dintre cei care au ajuns sa traiasca visul american nici nu se mai gandesc sa se intoarca in tara: banii pe care ii castiga le asigura si un trai pe masura. Exista si tineri, studentii in special, care vor sa plece nu atat pentru bani, cat pentru a cunoaste o lume cu totul noua.
Cei mai norocosi dintre solicitanti pot ajunge sa lucreze la cluburi exclusiviste de golf ca si bucatari, chelneri sau om de mingi. Aici, nu atat salariul e atractiv, cat bacsisurile, extrem de generoase.