Apreciat peste hotare. Actorul Dan Chiorean si-a transformat visul in realitate

Ultima actualizare: 10-04-2013 01:43

Cu multa munca si pasiune, visele pot deveni realitate. A demonstrat-o Dan Chiorean, care a castigat premiul pentru „Cel mai bun actor” in Lituania, la Vilnius International Film Festival, pentru rolul din productia „Rocker”, in regia lui Marian Crisan.

Pelicula spune povestea lui Victor, un rocker de 45 de ani, a carui dragoste pentru fiul sau depaseste limitele a ceea ce e social si moral acceptabil. Viata de zi cu zi a tatalui graviteaza in jurul fiului sau, liderul unei trupe de rock, dependent de droguri. Pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge sa fure si sa se umileasca.

Dan Chiorean spune ca premiul obtinut este cu atat mai valoros, cu cat impartaseste o pasiune comuna cu personajul pe care il interpreteaza - dragostea pentru muzica rock. ,,Filmul „Rocker” pentru mine e un exemplu ca se poate. Am asteptat foarte mult, am visat de foarte multe ori… De exemplu, pe la 16 ani am visat sa joc pe scena Teatrului National din Cluj, am ajuns sa joc pe scena Teatrului National din Cluj…..si mi-am dorit sa joc intr-un film care sa fie foarte specific pentru mine, cu un subiect foarte aproape de sufletul meu, iar „Rocker-ul” este un exemplu foarte bun”, recunoaste actorul.
Premiul obtinut de actorul Nationalului clujean reprezinta o reusita si pentru industria cinematografica din Romania si arata inca o data ca filmul romanesc are potential.

Pentru Dan Chiorean, rolul din „Rocker” a reprezentat primul lui rol principal intr-un film. In 2007, actorul a mai jucat in filmul „Rating”, alaturi de Florin Piersic, iar in 2010 in „Benvenuti in Italia”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO