Agitatie mare la Colibita. Oamenii se muta de acasa pentru a le face loc turistilor
Locuitorii din Colibita, un loc magic din inima Transilvaniei, isi lasa locuintele curate luna si camarile pline de bunatati traditionale. Totul pentru ca turistii veniti din toate colturile lumii sa se simta ca acasa.
De cateva zile in Colibita e agitatie mare. Ca in fiecare an, satenii se pregatesc pentru venirea turistilor care vor sa-si petreaca Revelionul in casa taranesti. Oamenii si-au scos din odai toate covoarele si vor ca pana maine casele sa fie luna si camarile pline ochi.
Pe doamna Nita am gasit-o muncind de zor. E renumita deja printre italieni, nemti si canadieni pentru placintele ei. „Italianul s-a dus la American si l-a intrebat unde si-a facut concediul. Si l-a intrebat ca unde in Romania? Si a spus ca la munte la Colibita, la Nita. Si i-a spus ca cine nu cunoaste pe Nita nu cunoaste Romania”, povesteste doamna Nita.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
La cateva case distanta ne asteapta tanti Ioana. De Revelion se muta la nepoata si isi lasa casuta pe mana unor turisti francezi. Femeia povesteste ca strainii care-i calca pragul sunt pur si simplu fascinati de pernele, covoarele si tesaturile realizate cu migala de mainile ei. Recunoaste insa cu amaraciune ca e printre sigurele femei din comuna care mai tes, iar acum incearca sa-si invete si nepoata darul lucrului cu acul.
Sunetul topoarelor „perturba” in aceste zile si linistea din Campul Cetatii. Cei care aleg sa-si petreaca trecerea intre ani aici platesc 600 de lei de persoana insa au parte de o adevarat calatorie in timp. Sunt cazati in corturi uriase impermeabile incalzite cu lemne, numite iurte. Constructiile isi au originea in Mongolia si au fost aduse aici in urma cu trei ani.
Turistii sunt atrasi si de deliciosul pastrav pentru care este renumita localitatea. Mai ales ca traditia spune ca de Revelion e musai sa manaci peste daca vrei sa ai noroc in anul ce vine.
Sursa: Pro TV
Etichete: petreceri, bistrita, revelion, colibita, ardeal, Campul Cetatii,
Dată publicare:
28-12-2012 11:31