Afaceri de familie. Copiii devin actionari sau asociati incurajati pe parinti
In loc sa plece in strainatate, tot mai multi tineri aleg sa se implice in afacerile de familie incepute de parintii lor aici, in tara.
Ca sa ii incurajeze si sa le arate ca au incredere in ei, acestia le ofera inca de la varste fragede posibilitatea sa devina actionari sau asociati. Asfel, ei invata sa tina piept greutatilor si sa se descurce in jungla economica, iar in final ajung sa preia afacerea si sa o duca mai departe.
Andrei are 23 de ani si este student la Facultatea de Business din Cluj. Inca din liceu a lucrat la firma tatalui sau.
Alegeri 2024
15:04
Traian Băsescu: ”Susțin Forța Dreptei în folosul doamnei Lasconi. Pe Geoană, dacă îl zdruncin puțin, își pierde busola!”
15:02
INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”
12:55
Ce atribuții are, de fapt, președintele României. Cât de puternic este „primul om în stat”, conform Constituției
12:41
Mesajul publicat de fiica Elenei Lasconi, după dezbaterea electorală: „Este clar că a învăţat din greşeli”
Desi sunt extrem de tineri multi dintre cei care se implica in afacerile de familie devin adevarati ucenici. Aceasta perioada este una extrem de importanta. Se lucreaza cot la cot cu angajatii, iar experienta bogata pe care o acumuleaza ii ajuta sa faca mai usor fata provocarilor atunci cand devin patroni.
Andrada are tot 23 de ani si de multa vreme isi ajuta mama in salonul pe care aceasta il detine in Cluj. Tanara este cea care se ocupa de partea de administrare a firmei.
Astfel de afaceri de familie au mai multe avantaje: pe de o parte relatia dintre angajator si angajat este mai apropiata, tinerii sunt mai motivati sa faca afacerea sa prospere, iar profitul ajunge tot in familie.