Protestatarii aradeni s-au imputinat, iar jandarmii au prins curaj sa ii amendeze

28-01-2012 21:59


protest arad

 Ultimele zile de proteste in Arad s-au desfasurat cu putini participanti, iar jandarmii nu au mai stat deoparte, trecand la legitimari si chiar aplicarea de amenzi.

 Doar 30 de manifestanti au fost vineri seara in fata Primariei Arad. Si miercuri si joi, numarul acestora a fost de 30 – 50. Unii dintre ei au fost legitimati de catre jandarmi imediat ce au ajuns la miting.

“Doar ce am ajuns, nici nu am deschis gura sa scandez ceva, ca au venit sa ma legitimeze si sa ma noteze intr-un caiet. Cand eram mai multi, jandarmii nu au indraznit sa se apropie de noi pentru a ne legitima”, a spus un tanar.

Doi barbati au refuzat sa isi prezinte cartea de identitate si s-au ales cu amenzi de cate 200 de lei. Un alt barbat a fost amendat cu 100 de lei pentru tulburarea ordinii si linistii publice, pentru ca avea o vuvuzea si facea zgomot la mitingul neautorizat.

In serile anterioare, cand la proteste au participat sute de aradeni, mai multi dintre ei aveau vuvuzele si fluiere, insa nu au fost aplicate amenzi. Jandarmii nici nu se apropiau de grup, preferand sa stea pe strazile laterale.

Pana acum, in Arad au avut loc 13 mitinguri, din care doar unul a fost autorizat, la acesta participand o mie de persoane. Un al doilea miting autorizat va avea loc marti, fiind asumat de cateva organizatii neguvernamentale.

Manifestantii aradeni au cerut in continuare iesirea PDL de la guvernare, demisia presedintelui Traian Basescu si organizarea de alegeri anticipate.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO