Pentru ce a fost defrisat un parc din Arad: o cladire de birouri pentru care nu s-au mai gasit bani
Parcul Padurice, candva o oaza in cea mai aglomerata zona a orasului, face umbra trecatorilor mai mult cu noile constructii ridicate in ultimii ani, dupa defrisarile care au avut loc aici.
In 2007, Primaria Arad incasa o amenda de 20.000 de lei, de la Garda de Mediu, pentru ca a autorizat taierea a 34 de copaci, multi exemplare protejate de lege, pentru a se face loc unei cladiri de birouri si ateliere pentru Uniunea Artistilor Plastici. Mai multi copaci au fost taiati si pentru ridicarea sediului unei organizatii religioase.
Pentru artisti, Primaria a dat in concesiune, pe 49 de ani, o suprafata de 760 de metri patrati, iar lucrarile la noul sediu au inceput in 2008. Nu cu banii artistilor, ci cu ai unei firme locale, in urma unui parteneriat intre parti: firma construia cladirea, artistii cedau o parte din imobil, aflat in buricul targului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dumitru Serban, presedinte Uniunea Artistilor Plastici: “Noi am fost pusi in situatia de a ceda municipalitatii vechiul sediu, aflat in fata Consiliului Judetean, pentru ca Primaria doreste sa-l demoleze si sa reamenajeze zona. La schimb, am primit acest teren in concesiune, dar nu aveam si fondurile necesare pentru a construi”.
Din pacate, Paduricea a ramas la stadiul de santier, pentru ca firma nu a reusit sa ridice decat scheletul din beton si cateva ziduri din caramizi, apoi a intrat in insolventa.
Livius Ioja, reprezentant firma: “Era o investitie de aproximativ 1,5 milioane euro. Am oprit lucrarile din cauza dificultatilor financiare aparute pe fondul crizei economice, firma noastra intrand in insolventa”.
Situatia juridica a constructiei s-a complicat cand partenerii Uniunii Artistilor Plastici au dat faliment, iar lichidatorul a scos la licitatie constructia abandonata. Zilele trecute, a intrat in portofoliul unei alte societati comerciale, contra sumei de 250.000 de euro, adica fix pretul de strigare.
Daca artistii isi pun acum intrebari legate de momentul finalizarii cladirii, aradenii asteapta cu nerabdare sa scape de santierul din Padurice, atat pentru ca este vecin cu spatiul de joaca creat pentru copii in mijlocul parcului, cat si pentru ca strica aspectul intregii zone.