Parcul reconcilierii, simbol al relatiilor romano-ungare, a devenit o ruina. Vezi cum arata acum
Autocare cu zeci de turisti din Ungaria opresc in fiecare zi in Parcul Reconcilierii Romano-Ungare, insa imaginea pe care o vad musafirii acum face de rusine orasul.
Nu au trecut nici opt ani de la inaugurarea parcului, un simbol al relatiilor dintre cele doua tari care a costat 13 milioane de lei, dar deja poate fi catalogat cu usurinta drept o ruina. Lipsesc pavaje, dar si bucati mari de gresie de pe bazinul in care se oglindesc Arcul de Triumf si Statuia Libertatii, monumentele celor doua state.
Nici portdrapelul nu arata mai bine, baza acestuia – din care tasnesc trei jeturi de apa ce se scurg prin rigole in bazin – fiind marcata de lipsa multor placi de gresie.
Alegeri 2024
12:53
Candidați președinție 2024. Ordinea pe buletinele de vot la alegerile prezindețiale din 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
Cel mai grav este ca a inceput sa cada inclusiv marmura de pe Arcul de Triumf, pentru realizarea caruia Guvernul Romaniei a platit nu mai putin de zece milioane de lei.
Grilajele rigolelor de scurgere a apei pluviale au devenit tinta hotilor si nimeni nu le-a mai inlocuit, iar unele cosuri de gunoi sunt rupte.
Reprezentantii Primariei spun ca vor fi facute reparatiile necesare, in cadrul unui proiect de reamenajare a zonei, ce presupune inclusiv extinderea parcului pentru a-l lega de Turnul de Apa, astfel incat si acesta sa fie pus in valoare pentru turisti.
Urmeaza sa fie demolate cateva constructii, pentru a se crea o alee pietonala intre parc si turnul inalt de 35 de metri si vechi de peste un secol. In zona turnului va fi amenajata o fantana arteziana cu jeturi care ies din pavaj. Toate lucrarile ar trebui sa se incheie pana in 2014.
Suma alocata inca de anul trecut pentru aceste investitii este de 3,2 milioane de lei, dar inca nu au avut loc licitatiile pentru desemnarea firmei care va executa lucrarile. Cel mai devreme, santierul va fi deschis in toamna.