Cazul disparitiei lui Abel Apostol nu mai este judecat la Arad. Afla de ce a fost stramutat procesul

28-10-2013 12:26


Abel, cautari

 Decizie surprinzatoare a judecatorilor in cazul disparitiei omului de afaceri aradean Abel Apostol.

 La termenul de astazi de la Tribunalul Arad, familia disparutului a fost informata de catre judecator ca procesul in care suspectul Adrian Buleu este acuzat de omor a fost stramutat la Resita, respectiv la Tribunalul Caras-Severin.

Stramutarea a fost decisa de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in urma unei cereri depuse de catre avocatul suspectului.

Diana Daraban, purtator de cuvant Tribunalul Arad: “Principalul motiv pentru care a fost solicitata stramutarea cauzei a fost mediatizarea excesiva a acestui caz. ICCJ a mentinut, insa, actele efectuate in dosar si dispozitiile luate de Tribunalul Arad pana in prezent”.

Familia omului de afaceri disparut se teme ca cercetarea judecatoreasca sa nu fie afectata.

Dan Ungureanu
, avocatul familiei Apostol: “Pe undeva, aceasta masura frange logica unei cercetari judecatoresti amanuntite. Cred ca aici este cauza stramutarii, aparatorii si inculpatul au considedrat ca a merge intr-o logica foarte stransa pe probe trebuie blocata si au incercat aceasta stramutare care ne-a surprins prin admiterea ei”.

Avocatul a mai spus ca presa nu poate fi culpabilizata pentru interesul aratat fata de acest caz.

Dan Ungureanu, avocatul familiei Apostol: “Ceea ce mi se pare grav este ca s-ar fi putut acuza mass-media pentru anumite ingerinte sau atentie excesiva acorata acestei cauze, ceea ce e gresit, pentru ca pentru orice viata, pentru orice persoana ce a disparut si se banuie ca e moarta, autoritatile statului trebuie sa acorde aceeasi atentie”.

Familia lui Abel Apostol s-a mai aratat nemultumita de faptul ca va trebui sa calatoreasca la Resita la fiecare termen in proces, urmand sa suporte costurile de deplasare.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO