Condamnat pentru ca “masluia” contoarele de gaz. Metoda prin care se micsoreaza fraudulos factura

03-10-2012 12:44


gaze

 Un aradean ar putea face cinci ani de inchisoare, dupa un proces care a durat mai bine de un an si in care a fost condamnat pentru ca modifica pe bani, contoare de gaz. Scopul  urmarit era de a reduce substatial consumul inregistrat.

 Barbatul fusese reclamat de compania de gaz, dupa ce angajatii institutiei au descoperit ca zeci de aradeni furau gaz din retea prin modificarea contoarelor. In cadrul anchetelor desfasurate impreuna cu politistii, proprietarii caselor au indicat acceasi persoana care le-a “masluit” pe bani, contoarele.

Suspectul a fost condamnat in prima instanta, de Judecatoria Arad, si va trebui sa plateasca daune materiale de 56.943 lei. Multi dintre beneficiarii serviciilor sale sunt si ei anchetati deja sau chiar in procese.

Potrivit Biroului de presa al companiei de gaz, in primele opt luni ale anului, in Arad au fost identificate 24 de cazuri de interventii neautorizate la contoarele de gaze naturale, pentru facilitarea consumului fraudulos. Anul trecut, aproape o suta de aradeni au fost suspectati ca furau gaz din retea.

Aparatele de masurat sunt modificate prin diverse metode, insa cea mai des intalnita la verificari a fost gaurirea si blocarea mecanica a contoarelor pentru oprirea inregistrarii consumului real.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO