Protest spontan la fabrica de seringi din Arad. Angajatii nu si-au mai primit salariile de un an

02-10-2012 14:14


protest arad

 Strigat de ajutor din partea ultimilor 30 de angajati ai fabricii Sanevit din Arad, fosta intreprindere producatoare de ace si seringi de unica folosinta.

 De mai bine de un an de zile oamenii nu si-au primit salariile, desi vin zilnic la munca. Angajatii si conducerea inca mai spera ca fabrica va fi privatizata si se va relua productia, iar ei vor fi platiti pentru munca depusa. Astazi, oamenii au iesit in strada sa isi strige disperarea.

Fabrica se afla intr-o situatie financiara deosebit de grava. Din 2008 este in administrarea speciala a statului si are datorii foarte mari fata de bugetele de stat si locale. Pana in aceasta vara a fost in subordinea Ministerului Sanatatii, iar apoi a trecut in cea a Ministerului Economiei.

Angajatii fabricii spun ca din 2009 un mare producator de produse medicale din UE este interesat de cumpararea fabricii, si chiar ar fi trimis mai multe scrisori de intentie prin care isi exprima dorinta de achizitionare si dezvoltare a fabricii, dar nici unul dintre guvernele din ultimii ani nu au luat o decizie.

In ultimii ani fabrica a supravietuit din lucrari in lohn pe care le onoreaza catre firme din Europa. Dar banii sunt prea putini si abia acopera cheltuielile de intretinere, fara sa mai ajunga si de salarii.

 


 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO