Au inceput lucrarile la pista de biciclete care va lega Padurea Ceala de centrul Aradului

07-05-2014 12:12


lucrari piste biciclete

 Aradenii care prefera mersul cu bicicleta au motive sa se bucure, pentru ca lucrarile la cea mai asteptata pista din oras au inceput.

 Pista lunga de 12,5 kilometri care va lega cateva cartiere, urmand sa porneasca din Micalaca si sa ajunga la Padurea Ceala, va costa 5,4 milioane de lei plus TVA, suma stabilita in urma licitatiei pentru lucrari. Inainte de licitatie, municipalitatea estimase costuri de 9,2 lei pentru aceasta investitie.

Lucrari au loc atat in centru, pe faleza Muresului, cat si in cartierul Faleza Sud, langa dig, santierul fiind deschis la baza podului autostrazii. Aici, terenul este nivelat pentru a permite inceperea lucrarilor la fundatia viitoarei piste.

Biciclistii vor avea doua sensuri de circulatie, pentru ca pista va fi lata de un metru. Va dispune de 15 locuri de popas, amenajate cu rastele si mobilier stradal (precum banci si cosuri de gunoi). Intreagul traseu va fi iluminat pe timp de noapte, iar din loc in loc vor exista instalatii de umflare a pneurilor si de verificare a presiunii acestora.

Proiectul ar urma sa fie finalizat anul viitor, dar reprezentantii municipalitatii spun ca un segment aflat in centrul orasului, pe malul Muresului, va putea fi utilizat peste cateva luni, acolo lucrarile fiind mai simple si nu implica realizarea infrastructurii, decat refacerea asfaltului si trasarea pistei.

Un alt proiect al Primariei Arad prevede amenajarea de piste pe toate strazile importante din oras, fiind vorba de o lungime totala de 122,5 kilometri. Pentru acest proiect, municipalitatea a obtinut o finantare europeana de peste sase milioane de euro.

Aradul va fi impanzit de piste pentru biciclete. Primaria are 6 mil. euro pentru a realiza 122,5 km

Se liciteaza lucrarile la cea mai asteptata pista de biciclete din Arad. Investitia: 9 milioane lei

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO