Incidente la sectiile de votare in mai multe judete din tara!

×
Codul embed a fost copiat

Chiar daca analistii cred ca alegerile de astazi nu au o miza puternica, votul nu a fost lipsit de incidente penale. Oamenii legii au "stampilat" acuzatii de mita sau turism electoral si au intocmit, potrivit unui bilant, peste 60 de dosare penale.

 

Sute de politisti in civil au urmarit microbuzele si autocarele pentru a-i surprinde pe cei care voteaza de mai multe ori, iar colegii lor au oprit in trafic toate masinile care pareau suspecte. Peste 400 de filtre au fost organizate in toata tara si aproape 10 000de persoane legitimate.

16:51 Organizatiile judetene Prahova ale PSD si PDL se acuza reciproc, prin intermediul presei, de faptul ca practica turismul electoral transportand alegatori la urne cu autocare, microbuze si autoturisme in diverse localitati din judet.

16:37 Un barbat in varsta de 43 de ani, din orasul Gaesti, s-a ales cu dosar penal dupa ce, duminica, a fost prins ca a votat de doua ori, in sectii diferite.

Citește și
Traian Basescu
Traian Basescu a votat la Liceul A.D Xenopol
Orientul Mijlociu fierbe. Uciderea liderului Hezbollah lasă Occidentul neputincios în timp ce Israelul urmărește victoria

16:07 Un barbat de peste 90 de ani s-a dezbracat in sectia de votare de la Scoala 39 din sectorul 2 al Capitalei, spunand ca in acest fel vrea sa protesteze fata de Guvern.Membrii sectiei de votare au cerut sprijinul medicilor de la Ambulanta si au sesizat Politia. Politistii au cerut echipajului de pe ambulanta sa il transporte la spital, asfel ca barbatul va ajunge la Spitalul "Alexandru Obregia" din Capitala.

15:13 Un barbat in varsta de 63 de ani din comuna damboviteana Cornesti este cercetat penal pentru tentativa de frauda dupa ce a incercat sa voteze de doua ori.Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Dambovita, presedintele sectiei de votare din localitate a sesizat un comportament suspect al cetateanului, care a solicitat sa fie inscris pe listele suplimentare pentru a vota. Ulterior, presedintele sectiei de votare a vazut buletinul de identitate al barbatului, constatand ca acesta mai votase o data.

13:00 Membrul unui partid este cercetat de politisti pentru ca i-a oferit bani unei persoane din localitatea giurgiuveana Oinacu pentru a vota cu reprezentantii unui anumit partid politic.

Potrivit reprezentantilor Politiei Romane, Inspectoratul Judetean de Politie Giurgiu a fost sesizat, sambata, in jurul orei 22.30, ca doua persoane din localitatea Oinacu, satul Branistea, ofera cetatenilor sume de bani pentru a-i determina ca in ziua alegerilor europarlamentare sa voteze candidatii unui anumit partid politic.

10:30 Politistii verifica mai multe sesizari in legatura cu nereguli care privesc alegerile eruoparlamentare, pana in prezent fiind confirmate doua infractiuni, dupa ce doua persoane au votat de doua ori.

Potrivit unor surse din Politie, pana la ora 10.00, au fost depistate opt cazuri care privesc nereguli si in care se fac verificari, in doua cazuri fiind constatate infractiuni la legea electorala. In aceste doua cazuri, unul in judetul Olt si altul in Dolj, au fost intocmite dosare penale pe numele a doua persoane care au votat de doua ori.

09:13 Biroul Electoral Judetean Vaslui este nealimentat cu energie electrica de la ora 7.15, reprezentantii BEJ fiind nevioti sa puna in functiune grupul electrogen.

Potrivit prefectului de Vaslui, Ioan Tibulca, Biroul Electoral Judetean, care functioneaza in sediul Casei de Cultura din zona centrala a municipiului, a ramas fara energie electrica din cauza unor defectiuni la postul de transformare.

08:29 La Timsioara, presedintele si membrii unei sectii de votare, amenajata intr-o scoala, au fost nevoiti sa forteze usa pentru a putea intra in sectie, pentru ca au rupt cheia in broasca. Problema s-a rezolvat insa inainte de inceperea votului.

08:27 Una din stampilele de la sectia de votare 372 din comuna galateana Pechea nu poate fi folosita deoarece cauciucul cu mentiunea "votat" s-a desprins, a declarat presedintele Biroului Electoral Judetean Galati, judecatorul Luminita Benescu.

08:15 Nici in Girugiu lucrurile nu stau mai bine. Biroul Electoral Judetean informeaza ca membri ai Partidului Social Democrat Giurgiu au oferit, sambata, mita electorala constand in telefoane mobile, actiune ce continua si astazi.

08:00 PSD Cluj a sesizat Biroul Electoral Judetean cu privire la numarul mai mare al buletinelor de vot din mai multe sectii, fata de cel care figureaza in procesele-verbale initiale.

Potrivit PSD Cluj, numarul acestor buletine este mai mare cu cateva zeci de bucati in mai multe sectii de votare din judet.

Articol recomandat de sport.ro
Împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni
Împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni
Citește și...
Vasile Blaga a votat! Acesta ii indeamna pe romani sa se prezinte la urne
Vasile Blaga a votat! Acesta ii indeamna pe romani sa se prezinte la urne

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a votat la Colegiul National I.L.Caragiale din Capitala. Blaga a declarat ca spera ca romanii sa se prezinte la urne, chiar daca acestia nu simt inca efectiv importanta alegerilor europarlamentare.

Traian Basescu a votat la Liceul A.D Xenopol
Traian Basescu a votat la Liceul A.D Xenopol

Presedintele Traian Basescu a declarat ca a votat "exact pentru motivul" pentru care i-a indemnat pe romani sa isi exprime optiunea.

Elena Basescu: Am votat pentru mine
Elena Basescu: Am votat pentru mine

Elena Basescu, fiica cea mica a sefului statului, candidat independent pentru PE, a declarat dupa ce si-a exercitat dreptul de vot ca s-a votat pe sine.

Recomandări
Autoritățile susțin că sunt pregătite pentru marea viitură de pe Dunăre. Ce le-au cerut primarilor
Autoritățile susțin că sunt pregătite pentru marea viitură de pe Dunăre. Ce le-au cerut primarilor

Se fac pregătiri intense pentru viitura de pe Dunăre care se va suprapune de duminică, 29 septembrie, și cu ploi torențiale aduse în țara noastră de un ciclon mediteranean.

Investiție de 25 de milioane de euro. O companie străină inaugurează o nouă fabrică în care va produce cărămidă, în Buzău
Investiție de 25 de milioane de euro. O companie străină inaugurează o nouă fabrică în care va produce cărămidă, în Buzău

După scumpirile serioase din ultimii ani, prețurile materialelor de construcții încep să se potolească.

Israelul, după ce l-a ucis pe liderul Hezbollah, care se ascundea de câțiva ani: ”Pentru oricine ne amenință, o să vă găsim!”
Israelul, după ce l-a ucis pe liderul Hezbollah, care se ascundea de câțiva ani: ”Pentru oricine ne amenință, o să vă găsim!”

Hezbollah a confirmat moartea liderului său, șeicul Hassan Nasrallah, după ce aviația israeliană a bombardat buncărul unde a fost localizat, într-o suburbie a Beirutului.