Alegeri SUA 2020. Primul discurs al lui Joe Biden, după ce a fost ales președinte al Americii. VIDEO

Ultima actualizare: 08-11-2020 09:58
Alegeri SUA 2020. Primul discurs al lui Joe Biden, după ce a fost ales președinte al Americii
AFP

Joe Biden le-a mulţumit alegătorilor americani pentru că i-au acordat o „victorie convingătoare” şi s-a angajat să „refacă sufletul Americii” şi fie „un preşedinte care uneşte, nu care divide” în discursul susținut sâmbătă seara la Wilmington, Delaware.

Joe Biden a depășit pragul de 270 de voturi electorale după ce a obținut victoria în statul Pennsylvania, conform CNN.

Candidatul democrat a câștigat statul Pennsylvania cu o diferență de aproximativ 30.000 de voturi față de Donald Trump.

Între timp, lui Biden i-au fost alocate și cele șase voturi din statul Nevada, ajungând astfel la 279 de voturi electorale, în timp ce Donald Trump a rămas la 213.

Donald Trump urmează să își încheie mandatul în data de 20 ianuarie 2020, dar susține în continuare că el a câștigat de fapt alegerile, iar victoria lui Joe Biden este rezultatul unei fraude electorale. Echipa sa de campanie a anunțat acțiuni în justiție în mai multe state-cheie, care speră că vor duce la o renumărare a voturilor și la o victorie în favoarea sa.

Alegeri SUA 2020. Primul discurs al lui Joe Biden

 

Preşedintele ales a cerut americanilor să nu îşi mai trateze „adversarii ca pe duşmani” şi a promis că America va fi „din nou respectată în lume”.

„Este timpul să vindecăm America. Să ne vedem, să vorbim, să ne dăm o şansă”, le-a spus el sutelor de susţinători adunaţi să îl asculte.

„Am candidat pentru această funcţie pentru a reface sufletul Americii, pentru a reconstrui coloana vertebrală a acestei naţiuni, clasa de mijloc, şi pentru a face ca America să fie respectată din nou în întreaga lume. Şi acum munca de a îndeplini această viziune a devenit realitate", a declarat Biden în faţa mulţimii entuziaste de susţinători.

Biden le-a mulţumit alegătorilor afro-americani pentru sprijinul acordat în timpul campaniei electorale.

„Mi-aţi ţinut mereu spatele şi o să vi-l ţin şi eu vouă”, a afirmat politicianul democrat.

Preşedintele ales al SUA a mai declarat că munca sa va începe cu „obţinerea controlului asupra COVID”.

„Nu voi cruța niciun efort, niciunul, şi niciun angajament pentru a face reversibilă această pandemie", şi-a asigurat Biden audienţa.

El a precizat că luni va crea un grup de oameni de ştiinţă care vor pune în aplicare planul său de combatere a pandemiei noului coronavirus după ce va prelua funcţia de preşedinte.

„Luni voi înfiinţa un grup de oameni de ştiinţă şi experţi pentru a lucra la un plan care va intra în vigoare începând cu 20 ianuarie 2021”, a declarat Joe Biden.

Fără a-şi menţiona rivalul, fostul vicepreşedinte din administraţia Barack Obama a afirmat că înţelege „dezamăgirea” alegătorilor republicanului Donald Trump, care refuză să îşi recunoască înfrângerea.

„Eu însumi am pierdut alegeri, dar (...) este timpul să punem deoparte retorica abrazivă, să reducem tensiunile. Voi lucra la fel de mult pentru cei care nu m-au votat ca şi pentru cei care m-au ales ", a promis Biden.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO