Alegeri SUA 2020. Prima reacție a lui Donald Trump, după ce Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din Statele Unite

Ultima actualizare: 08-11-2020 08:55
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump refuză să îşi recunoască înfrângerea, insistând că el este câştigătorul şi sugerând că au existat nereguli, informează dpa.

 

Joe Biden a depășit pragul de 270 de voturi electorale după ce a obținut victoria în statul Pennsylvania, conform CNN.

Candidatul democrat a câștigat statul Pennsylvania cu o diferență de aproximativ 30.000 de voturi față de Donald Trump.

Între timp, lui Biden i-au fost alocate și cele șase voturi din statul Nevada, ajungând astfel la 279 de voturi electorale, în timp ce Donald Trump a rămas la 213.

Donald Trump urmează să își încheie mandatul în data de 20 ianuarie 2020, dar susține în continuare că el a câștigat de fapt alegerile, iar victoria lui Joe Biden este rezultatul unei fraude electorale. Echipa sa de campanie a anunțat acțiuni în justiție în mai multe state-cheie, care speră că vor duce la o renumărare a voturilor și la o victorie în favoarea sa.

Prima reacție a lui Donald Trump

 

Preşedintele republican a postat prima sa reacţie pe reţelele de socializare la rezultatul scrutinului anunţat de media care îl dă câştigător pe democratul Joe Biden, scriind cu majuscule şi neaducând dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale, dintre care unele au fost deja respinse de instanţă.

„OBSERVATORILOR NU LI S-A PERMIS PREZENŢA ÎN ÎNCĂPERILE UNDE SE NUMĂRĂ. AM CÂŞTIGAT SCRUTINUL, AM OBŢINUT 71.000.000 DE VOTURI LEGALE”, a scris Trump într-o primă postare care a fost marcată prompt şi restricţionată de Twitter pentru difuzarea de informaţii controversate despre alegeri.

„S-AU ÎNTÂMPLAT LUCRURI RELE PE CARE OBSERVATORII NOŞTRI NU AU FOST LĂSAŢI SĂ LE VADĂ. NICIODATĂ NU S-A MAI ÎNTÂMPLAT. MILIOANE DE BULETINE DE VOT PRIN CORESPONDENŢĂ AU FOST TRIMISE UNOR OAMENI CARE NU LE-AU CERUT NICIODATĂ!”, a spus Trump.

„71. 000.000 de voturi legale. Cel mai mult VREODATĂ pentru un preşedinte în funcţie!”, a mai scris Trump într-o postare ulterioară pe Twitter.

Democratul Joe Biden a obţinut peste 74 de milioane de voturi, iar numărătoarea continuă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO