Iohannis, Dăncilă și Barna se află în SUA. Explicația analiștilor

Ultima actualizare: 25-09-2019 20:47

Actualul președinte, Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă și președintele USR, Dan Barna, au diverse întâlniri peste Ocean.

Acest lucru este o premieră pentru campaniile electorale din țara noastră, spun analiștii, când principalii candidați la funcția de președinte se află simultan într-o luptă de capital de imagine în America.

Potrivit agendei oficiale, Klaus Iohannis a ajuns marți la New York, unde conduce delegația României la a 74-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Klaus Iohannis, președintele României: "România a participat şi participă la operaţiuni ONU de menţinere a păcii din întreaga lume, din Afganistan şi Sudan, până în Georgia şi Haiti, şi acum în Mali. La mijlocul lunii octombrie, 120 de militari români şi patru elicoptere îşi vor începe misiunea în Mali".

Totodată, Klaus Iohannis va fi prezent la două recepții. Una oferită de Uniunea Europeană în onoarea șefilor de delegații și o receptie tradițională organizată de președintele Statelor Unite, Donald Trump. Este a doua întâlnire a lui Klaus Iohannis cu Donald Trump în acest an, după ce în luna august a fost primit de președintele american la Casa Albă.

Prim-ministrul Viorica Dancilă se află, de asemenea, în Statele Unite. Premierul a plecat duminică dimineața cu un avion de linie împreună cu cinci miniștri. Prima întâlnire a premierului a fost cu primarul orașului Jersey, Steven Fulop, cu care a discutat despre posibilitatea deschiderii unei linii aeriene directe între București și New Jersey.

A urmat întrevederea cu conducerea Băncii Mondiale, cu care a fost semnat un acord de împrumut în valoare de 500 de milioane de euro, apoi cea cu secretarul american al Energiei, Rick Perry, cu care a semnat un memorandum pentru cooperarea în domeniul nuclear.

Joi, Viorica Dăncilă se va întâlni cu Mike Pence, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii.

Cel de-al treilea candidat înscris în cursa pentru Cotroceni aflat pe tărâmul făgăduinței este președintele USR, Dan Barna.

Acesta participă la un forum organizat de cel mai puternic ONG american concentrat pe teme legate de relația Statelor Unite cu statele din Europa Centrală și de Vest. 

Astăzi, Dan Barna s-a întâlnit cu Mattew Boyse, asistent adjunct al secretarului de Stat pentru afaceri europene și, potrivit liderului USR, au discutat despre importanța statului de drept, dezvoltarea infrastructurii energetice și securitatea la Marea Neagră.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO