ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Noutati pe "Bursa Aliantelor": Monica Macovei si UDMR si-au anuntat planurile pentru turul II

×
Codul embed a fost copiat

Liderii UDMR nu il sustin nici pe Victor Ponta si nici pe Klaus Iohannis, in turul doi. Fiecare alegator sa voteze potrivit constiintei, dar sa nu uite de interesele comunitatii, a fost mesajul catre electoratul UDMR.

Intre timp, Victor Ponta a plecat intr-un mini-turneu prin tara, insotit de Calin Popescu Tariceanu, iar Klaus Iohannis a anuntat ca primeste bucuros sprijinul celor care in turul intai au votat-o pe Monica Macovei.

Macovei: Marele pericol pentru Romania, in acest moment, este Victor Ponta

Anuntul Moncai Macovei a venit la cateva minunte de la declaratia facuta de candidatul ACL, in care a precizat ca accepta conditiile din scrisoarea acesteia.

"Ma bucur ca domnul Iohannis a declarat ca accepta Acordul pentru salvarea statului de drept si a democratiei in Romania pe care i l-am propus ieri (https://www.facebook.com/MonicaMacoveiUE/posts/708607262567787?pnref=story). Astept cu interes si semnatura domnului Iohannis pe cele 10 principii si proiecte pe care oamenii, prin votul lor, mi le-au cerut sa le promovez si sa le sustin. Eu il voi vota pe domnul Iohannis. Marele pericol pentru Romania, in acest moment, este Victor Ponta", a anuntat Monica Macovei pe Facebook.

Citește și
Votare - cover
APADOR-CH: "Cum poti verifica daca CNP-ul tau a votat fara tine la prezidentiale"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Kelemen: Maghiarii sa voteze dupa constiinta, revenirea lui Vadim in ecuatie a ingreunat decizia

La randul sau, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat, joi, ca maghiarii sunt liberi sa voteze dupa constiinta. El a precizat ca decizia privind sprijinul UDMR in turul al doilea a fost ingreunata de ”revenirea in ecuatie” a lui Corneliu Vadim Tudor, fiind ”un gest neasteptat si de neinteles”.

In ceea ce priveste formatiunea lui Dan Diaconescu, PPDD-ul s-ar afla, deocamdata, in negocieri cu PSD.

Recent, premierul Victor Ponta a anuntat ca fostul sef al SIE Teodor Melescanu, fost candidat la Presedintie, va fi in echipa sa de la Cotroceni, consilier prezidential pe probleme de securitate nationala. Anuntul a avut loc la putin timp dupa ce Teodor Melescanu si-a anuntat sustinerea pentru Victor Ponta in turul II al alegerilor prezidentiale.

De asemenea, presedintele PLR, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca ii va acorda sprijin neconditionat lui Victor Ponta in turul 2 al prezidentialelor, aratand ca preocuparea sa in perioada urmatoare nu este cine va fi premier, ci "incheierea unei pagini triste din istoria noastra - regimul Basescu". Imediat dupa acest anunt, Victor Ponta a declarat, dupa sedinta coalitiei, ca a propus pentru a-i urma in functia de la Palatul Victoria pe Calin Popescu Tariceanu.

La randul sau, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a declarat ca il sustine pe Ponta la prezidentiale deoarece nu ar putea vota un presedinte de alta etnie, iar astfel alege "raul cel mai mic".

Alegeri prezidentiale 2014, primul tur, REZULTATE FINALE

Victor Ponta, candidatul aliantei PSD-UNPR-PC, a obtinut 40,44% din voturi in primul tur al alegerilor prezidentiale, urmat de Klaus Iohannis (ACL), pentru care au votat 30,37% dintre alegatori, si de Calin Popescu Tariceanu - 5,36%, conform rezultatelor finale provizorii anuntate marti de BEC.

Elena Udrea a primit 493.376 voturi (5,20%), Monica Macovei – 421.648 voturi (4,44%), Dan Diaconescu - 382.526 (4,03%), Kelemen Hunor - 329.727 (3,47%), Corneliu Vadim Tudor - 349.416 de voturi (3,68%), Teodor Melescanu - 104.131 (1,09%) Szilagyi Zsolt - 53.146 (0,56%), Gheorghe Funar - 45.405 (0,47%), William Branza - 43.194 (0,45%), Constantin Rotaru - 28.805 (0,30 %) si Mirel Mircea Amaritei - 7.895 (0,08%).

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
"Inceputul sfarsitului democratiei", filmul unei romance stabilite in Munchen, despre umilintele de la vot, a ajuns viral

O romanca stabilita in Munchen a realizat un documentar despre umilintele la care au fost supusi romanii din diaspora la votul din primul tur al alegerilor prezidentiale.

APADOR-CH:
APADOR-CH: "Cum poti verifica daca CNP-ul tau a votat fara tine la prezidentiale"

Organizatia APADOR-CH a publicat pe blogul sau informatii despre felul in care orice persoana interesata poate verifica daca s-a votat sau nu in numele sau la primul tur al alegerilor prezidentiale din 2014.

Proteste in tara in semn de solidaritate cu romanii din diaspora:
Proteste in tara in semn de solidaritate cu romanii din diaspora: "Sunteti ai nostri, va iubim si sa fiti si in 16 acolo"

Sute de romani nemultumiti protesteaza in semn de solidaritate cu cei din diaspora, care nu au apucat sa voteze in primul tur al prezidentialelor, chiar daca au stat ore in sir la cozi.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”
Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, despre problema concediilor medicale, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale.