ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Ghidul alegatorului: la ce sectie putem vota, de ce acte avem nevoie si cand se inchid urnele
ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. StirileProTv.ro va prezinta toate informatiile de care aveti nevoie pentru a va exercita votul duminica, 16 noiembrie 2014, cand are loc al doilea tur al alegerilor prezidentiale .
Urmariti cele mai noi informatii si analize despre alegerile din acest an din Romania in sectiunea speciala ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, precum si pe Twitter @StirileProTV, cu hashtag-ul #prezidentiale2014.
-► Votarea incepe la ora 7.00 si se incheie la ora 21.00. Persoanele care la ora 21.00 se afla in sala in care se voteaza pot sa-si exercite in continuare dreptul de vot.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
-► Unde voteaza alegatorii? Alegatorii voteaza la sectia de votare unde sunt arondati potrivit domiciliului. VEDETI AICI sectia de votare de care apartineti!
-► Unde voteaza alegatorii care nu se afla in localitatea de domiciliu in ziua votului? Alegatorii care in ziua votarii se afla in alta comuna, oras sau municipiu decat cel de domiciliu isi pot exercita dreptul de vot la orice sectie de votare, dupa ce declara in scris pe propria raspundere ca nu au mai votat si nu vor mai vota la acel tur de scrutin, fiind inscrisi de catre presedintele biroului electoral al sectiei de votare intr-un tabel separat.
-► 18.550 sectii de vot vor fi organizate in toata tara, 1.245 sectii in Bucuresti, iar 294 sectii pentru cetatenii romani aflati in afara Romaniei.
-► Conditiile de exercitare a votului pentru turul al doilea sunt aceleasi cu cele din primul tur.
-► La aceste alegeri NU se foloseste CARTEA DE ALEGATOR.
-► Actele de identitate valabile in locul celor pierdute sau expirate pot fi obtinute in tara - direct de la autoritatile competente - sau in strainatate, prin intermediul misiunilor diplomatice si oficiilor consulare ale Romaniei.
-► Drept de vot au cetatenii romani care au varsta de 18 ani, impliniti pana in ziua alegerilor (inclusiv) si care nu au drepturile electorale interzise. In cazul in care va fi organizat un al doilea tur de scrutin, cetatenii romani care implinesc varsta de 18 ani intre cele doua tururi, inclusiv in ziua alegerilor, isi pot exercita dreptul de vot la cel de-al doilea tur de scrutin.
-► Alegatorul care, din motive temeinice, constatate de presedintele biroului electoral al sectiei de votare, nu poate sa voteze singur, are dreptul sa cheme in cabina de votare un insotitor ales de el, pentru a-l ajuta, care nu poate fi din randul persoanelor acreditate, al membrilor biroului electoral al sectiei de votare sau al candidatilor.
-► Cum poate verifica un alegator unde voteaza si daca figureaza in listele electorale permanente? Accesand Registrul electoral la adresa www.registrulelectoral.ro si introducand CNP-ul si numele, alegatorul poate afla daca figureaza in Registrul electoral, implicit in listele electorale permanente, si sectia de votare la care este arondat, cu toate datele de localizare a acesteia. Ce poate face un alegator care nu se regaseste in Registrul electoral? Orice inadvertenta intre datele oferite de Registrul electoral si cele reale poate fi semnalata de catre alegatori primarilor sau direct AEP, la numarul de telefon 021 310 0767.
-► Cand trebuie depuse cererile pentru urna speciala? Alegatorii netransportabili, detinutii, bolnavii internati in spitale care solicita urna speciala trebuie sa depuna cereri scrise la sectia de votare pana cel mai tarziu in preziua alegerilor.
Sursa: Pro TV
Etichete: alegeri prezidentiale, rezultate, sectie, votare, alegeri 2014,
Dată publicare:
14-11-2014 12:53